Σε κολοβο σωμα δεν κανεις ανατομια

Αξιοκρατία και σπουδή, δηλαδή βιασύνη, δεν συμβαδίζουν μάλλον στην Ελλάδα. Θα συμβάδιζαν σε μια χώρα που θα είχε λύσει προ πολλού το πρόβλημα της γραφειοκρατίας και θα είχε πλήρως και αξιοκρατικώς στελεχωμένο και τον ύψιστο θεματοφύλακα της αξιοκρατίας στην Ελλάδα, όπως ισχυρίζονται οι κυβερνήσεις, τον ΑΣΕΠ.

Σε τέτοια συμφραζόμενα βιασύνη δεν θα σήμαινε προχειροδουλειά, αλλά έγκαιρες αποφάσεις και υψηλή ποιότητα λειτουργίας του δημοσίου τομέα. Προς τα εκεί προσπάθησε να κινηθεί και η νέα μας κυβέρνηση, άλλοτε κατηγορούμενη για βιασύνη κι άλλοτε για πολλά ανοιχτά μέτωπα.

Σε κολοβό σώμα όμως δεν κάνεις ανατομία! Ή θα θέσουμε γρήγορα σε ισχύ όλα όσα προτείνονται για την αξιοκρατική και ποιοτική στελέχωση του δημοσίου ή θα δώσουμε περίοδο χάριτος σε όλους τους λάθρα βιώσαντες σε μια καρέκλα του δημοσίου χρόνια τώρα πίσω από το παραπέτασμα μιας σύμβασης έργου ή ενός σταζ.

Άλλως πάλι θα θεωρηθούν χρονοβόρες οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ και ότι δεν επιτρέπουν να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες και κενά προσωπικού.

Αν δεν στελεχωθεί με επαρκές και άξιο προσωπικό πάλι μηδέν εις το πηλίκον θα λάβουμε.

Χρήζει αναδιοργάνωσης το ΑΣΕΠ, ενίσχυσης με προσωπικό και με μέσα, ώστε να μπορεί να καλύπτει την απαίτηση για γρήγορες προσλήψεις. Μόνον έτσι θα κλείσουν τα παράθυρα των συμβασιούχων.

Μόνο με βαθιές αλλαγές στις δομές της κρατικής μηχανής, θα αξιοποιεί αυτή το δυναμικό της και θα γίνει αποτελεσματική, θα εξυπηρετεί και όχι θα καταδυναστεύει τον πολίτη…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.