Σε απογνωση

Στο όριο της απόγνωσης βρίσκονται τα ελληνικά νοικοκυριά. Η παροχή στους πολίτες του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτροδότησης στην Ελλάδα σαφώς και δεν είναι αυτονόητη. Το δικαίωμα στην καθαριότητα και αυτό δεν είναι αυτονόητο. Το δικαίωμα στις τραπεζικές συναλλαγές και αυτό.

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην αρχή των κινητοποιήσεων κανείς δεν ξέρει τι περιμένει τους Έλληνες πολίτες στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τον πληθωρισμό, η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη. Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνουν οι ανατιμήσεις στα βασικά είδη. Το πετρέλαιο πλησιάζει τα 110 δολάρια. Κύμα ακρίβειας κατακλύζει την αγορά.

Εξ όλων αυτών γίνεται αντιληπτή η δύσκολη θέση των ελληνικών νοικοκυριών, που αναμένουν από την κυβέρνηση επιτέλους να επιδείξει την δέουσα ωριμότητα να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις, προτού τα πράγματα τεθούν εκτός ελέγχου.

Ευθύνη της κυβέρνησης είναι, με ειλικρινές πνεύμα συνεργασίας και διαλόγου, να εκτονώσει τα μέτωπα της κρίσης, η οποία έχει τεράστιες συνέπειες ευρύτερα για την οικονομία και για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.

Για πόσο ακόμη ο Έλληνας πολίτης θα εξακολουθήσει να είναι όμηρος όλων αυτών που το τελευταίο διάστημα τον ταλανίζουν; Δεν αντέχει πλέον άλλο. Η πραγματικότητα δοκιμάζει την αντοχή του…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.