Σχεδιο Οδηγιας Μπολκενσταιν

Σταθμό στη γενική αντεργατική επίθεση φαίνεται να αποτελεί η «οδηγία Mπολκενστάιν». Η εν λόγω οδηγία σχετίζεται με την απελευθέρωση των υπηρεσιών, καθότι εμπεριέχει πρόνοιες που επιτρέπουν την απόσπαση προσωπικού από μια χώρα-μέλος της Ε.Ε. σε άλλη χώρα των «25», συμπεριλαμβανομένης ακόμα και μεταφοράς υπαλλήλων ή εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες.

Η συγκεκριμένη οδηγία βάζει στο στόχαστρό της τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων στα κράτη-μέλη και κατ’ επέκταση στοχεύει στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, στην αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου

H οικονομική κρίση η οποία διανύουμε, δημιουργεί τις ανάγκες και τις προϋποθέσεις για την ένταση της επίθεσης των κεφαλαιοκρατών εναντίον των εργαζομένων. Από την άλλη είναι βέβαιο ότι η ίδια οικονομική κρίση επιδεινώνει τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων, οξύνει ακόμα περισσότερο τις αντιθέσεις και επωάζει νέους μεγάλους αγώνες. Οι συνέπειες της τερατώδους οδηγίας Mπολκενστάιν, γίνονται αντιληπτές από τους εργαζόμενους, που τη χαρακτηρίζουν οδηγία Φραγκεστάϊν. Αυτή υπήρξε εξάλλου ένα από τα σημαντικότερα θέματα που προκάλεσαν αγανάκτηση των εργαζομένων και τροφοδότησαν το μαζικό OXI στα δημοψηφίσματα για το Eυρωσύνταγμα που έγιναν στη Γαλλία, Oλλανδία. Εν όψει, λοιπόν, του ευρωπαϊκού διαλόγου, με στόχο το τελικό στάδιο επεξεργασίας της οδηγίας, οι εργαζόμενοι οφείλουν να αφυπνισθούν και να απαιτήσουν πριν τους αφαιρέσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνική εργατική τους υπόσταση, να αφαιρεθεί το ίδιο το Σχέδιο Οδηγίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.