Ροδα ειναι και γυριζει

Της Έκδοσης

Συνήθως όταν μιλάμε για συνεργασία κεντρικής κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση, οι φορείς της δεύτερης είναι αυτοί που επιδιώκουν την επικοινωνία με την πρώτη. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις που οι όποιες προσπάθειες είτε πέφτουν στο κενό είτε δεν έχουν την αναμενόμενη ανταπόκριση.

«Ρόδα είναι και γυρίζει» όμως όπως λέει και ο σοφός λαός και να που είδαμε, για δεύτερη μάλιστα φορά τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα να απευθύνεται χθες, δια μέσου επιστολής του προς τους δημάρχους όλης της χώρας ζητώντας την ένωση των δυνάμεων για να πειστούν οι «άπιστοι» του εμβολίου.

Ειδικότερα ο κ. Πέτσας ζήτησε την συμβολή των τοπικών αρχών στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος τονίζοντας πως παραμένει ανεμβολίαστο σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού. «Οι συμπολίτες μας αυτοί είτε διστάζουν, είτε αρνούνται να αντιληφθούν πόσο μεγάλο κίνδυνο μπορεί να προκαλέσουν στον εαυτό τους, στους οικείους τους και στο κοινωνικό σύνολο» έγραψε τονίζοντας σε άλλο σημείο πως «είναι στο χέρι μας να προστατέψουμε την υγεία μας. Και το εμβόλιο είναι το ισχυρότερο όπλο για να κερδίσουμε μια και καλή την ελευθερία μας και να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω. Ας το αξιοποιήσουμε όλοι τώρα».

Βεβαίως να πούμε πως πέραν της προφανούς μεγαλύτερης «επιρροής» των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης στις τοπικές κοινωνίες, το οποίο σπεύδει να χρησιμοποιήσει, ο κ. Πέτσας δεν ανέφερε πουθενά τον τρόπο ή τα εργαλεία με τα οποία θα πέσουν στην «μάχη» της πειθούς οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση όμως μπορεί να θεωρηθεί μια κάποια αναγνώριση αν μη τι άλλο της δυναμικής της τοπικής αυτοδιοίκησης που πολλές φορές, διαχρονικά στο παρελθόν, από την κεντρική πολιτεία έχει αντιμετωπιστεί και αντιμετωπίζεται ως ο «φτωχός συγγενής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.