Προυπολογισμος: Μια απο τα ιδια

Στο ίδιο έργο θεατές οι Έλληνες πολίτες όσον αφορά στην κατάθεση του προϋπολογισμού. Κάθε χρόνο τα ίδια. Μεγάλα λόγια από την πλευρά των κυβερνώντων για την προσπάθειά τους και τα αποτελέσματα και από την άλλη λιτότητα και βαριά φορολογία. Και πάνω απ’ όλα οι διαβεβαιώσεις ότι ο προϋπολογισμός θα εκτελεστεί κανονικά και με την ελληνική κοινωνία να μην πείθεται ότι θα συμβεί αυτό και να εκφράζει φόβους για πρόσθετα μέτρα.

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν οι εισφορές και τα όρια ηλικίας των ασφαλισμένων. Με βάση όμως τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε υπάρχει φόβος για την επιβίωση των ταμείων των ασφαλισμένων, εφόσον η κυβέρνηση διαφαίνεται ότι θα συνεχίσει την υποχρηματοδότησή τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.

Όσον αφορά στην αύξηση του εισοδήματος των συνταξιούχων και των μισθωτών βάσει της δημοσιονομικής πολιτικής μάλλον θα συμβεί το αντίθετο. Oνομαστικές αυξήσεις στα όρια του επίσημου πληθωρισμού, που με τις φορολογικές και άλλες κρατήσεις υπολείπεται του πληθωρισμού κατά μία μονάδα.

Δυστυχώς…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.