Πρωτοβουλια ντροπης

Έκπτωση 20% στην τιμή του ψωμιού και των αρτοποιημάτων τα οποία διαθέτουν τα αρτοποιεία σε ανέργους και άπορες οικογένειες ανακοίνωσε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο κ. Ψωμιάδης παρουσίασε την πρωτοβουλία αυτή ως πρωτοβουλία αλληλεγγύης «που γεννά ελπίδα και ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσει και άλλους κλάδους» τονίζοντας ότι θα λειτουργήσει για 50.000 άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Κάνει λάθος ο κ. Ψωμιάδης. Η πρωτοβουλία αυτή είναι ντροπιαστική για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και δημιουργεί μόνο θλίψη.

Είναι ντροπή γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι ο καπιταλισμός είναι αυτός που φέρνει την εξαθλίωση στον κόσμο. Η παροχή άρτου σε μειωμένη τιμή δεν λύνει το πρόβλημα. Το μόνο που καταφέρνει είναι να το κάνει χειρότερο αποπροσανατολίζοντας τους ανθρώπους που πραγματικά υποφέρουν.

Σʼ αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, το πρόβλημα της φτώχειας σε καμία περίπτωση δεν λύνεται με την παροχή ψωμιού με μειωμένη τιμή, ούτε με γενικές ελεημοσύνες.

Δεν λύνει το πρόβλημα της εξαθλίωσης των φτωχών και των ανέργων η επιστροφή στη φιλανθρωπία και την ελεημοσύνη, που υπαγορεύει ο νεοφιλελευθερισμός για να περιορίσει ανελέητα το κοινωνικό κράτος, αυτήν τη μεγάλη κατάκτηση του 20ού αιώνα.

Η φτώχεια πρέπει επιτέλους όλοι να αντιληφθούν ότι είναι συνέπεια αυτής της πολιτικής, την οποία υιοθέτησε πλήρως και εφαρμόζει η κυβέρνηση, ο καλπασμός της ακρίβειας, η αύξηση της κοινωνικής ανισότητας, η επιδείνωση των προβλημάτων της Παιδείας, της Υγείας και γενικότερα των υπηρεσιών που παρέχει το κράτος στους πολίτες του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.