Πρωτοκολλα αντι ανθρωπιας

Της Έκδοσης

Είναι πραγματικά συγκλονιστικό και σοκαριστικό το γεγονός της γυναικοκτονίας από μόνο του, πολύ δε περισσότερο όταν σε αυτό προστίθενται τα δεδομένα του τόπου αυτής, ήτοι μπροστά από ένα αστυνομικό τμήμα καθώς και της αντιμετώπισης των αστυνομικών αρχών στο θύμα που έσπευσε σε αυτό για να καταγγείλει το γεγονός της κακοποίησης και συνοψίζεται στο «δεν είναι ταξί το περιπολικό κυρία μου».

Είναι πραγματικά από εκείνες τις περιπτώσεις που η κατά τα άλλα πλούσια ελληνική γλώσσα φαντάζει μικρή στο να εντοπίσουμε τους όρους εκείνους που θα μας επιτρέψουν να εκφράσουμε επαρκώς τον αποτροπιασμό, την οργή, την ντροπή που και σήμερα ξεχειλίζει.

Όπως ξεχείλισε σε κάθε άλλη προηγούμενη γυναικοκτονία, σε κάθε άλλο σοκαριστικό από τα πολλά δυστυχώς περιστατικά των οποίων έχουμε κοινωνοί τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα και το έγκλημα των Τεμπών.

Αποτροπιασμός και οργή για όσους ήσαν ενήμεροι και δεν ενήργησαν, αλλά και για όσους προς υπεράσπισή τους μιλούν στον δημόσιο λόγο για «πρωτόκολλα», αγνοώντας το βασικό στοιχείο εξέλιξης του κόσμου, ήτοι την ανθρωπιά – που δεν επέδειξε ουδείς εκ των συμμετεχόντων αστυνομικών , ούτε καν «εν τη ρύμη του λόγου» που σύμφωνα με δημοσιεύματα δικαιολόγησε ο χειριστής του τηλεφώνου της άμεσης δράσης που άκουσε σε ζωντανό χρόνο την δολοφονία «χαρίζοντας» την παραπάνω έκφραση περί ταξί και περιπολικών στην δολοφονημένη – αλλά και για όσους σπεύδουν να περιορίσουν τις ευθύνες στους έξι «καρατομήσεων» που φτάσαν μέχρι και τον διοικητή του Τμήματος των Αγίων Αναργύρων, αλλά μέχρι εκεί. Υποθάλποντας τις διαχρονικές ευθύνες των πολιτικά προϊστάμενων και των λοιπών ανώτερων στελεχών και της ΕΛΑΣ αλλά κυρίως κρύβοντας για ακόμα μια φορά «κάτω από το χαλί» την πραγματικότητα που χαρακτηρίζεται από το πρόβλημα νοοτροπίας που υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ. και την έλλειψη επαγγελματισμού.

Την ίδια ώρα που το ίδιο το πολιτικό σύστημα, εκ νέου και από το βήμα του Κοινοβουλίου δια στόματος αυτή τη φορά της υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη απάντησε ξανά «αρνητικά» στο αίτημα της νομικής αναγνώρισης της γυναικοκτονίας με το επιχείρημα ότι η πρόσφατη αυστηροποίηση των ποινών δια των αλλαγών του ποινικού κώδικα αρκεί. Δεδομένο που κρίνεται τελικά εκ του τραγικού αποτελέσματος της γυναικοκτονίας αυτής καθ’ αυτής.

Της δολοφονίας μιας γυναίκας που ακολούθησε «κατά γράμμα» τα όσα επί έτη πολλά φρόντισαν να οι αρμόδιοι να επικοινωνήσουν, ήτοι την άρση της σιωπής, του φόβου, την καταγγελία κ.ο.κ. προσμετρούμενη ωστόσο πλέον στον τραγικό αριθμό των γυναικοκτονιών που μετρά η χώρα. 

Σάπια νοοτροπία, σάπια κοινωνία – που «καλλιέργησε» αδιάφορους απέναντι στον φόβο αλλά και το θάρρος της καταγγελίας ανθρώπους – και ακόμα χειρότερα σάπια Πολιτεία η αδιαφορία της οποίας στοιχίζει ζωές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.