Πρωταθλητης στο σπορ της πολιτικης επικοινωνιας και της ανταλλαγης «πυρων» το περιφερειακο συμβουλιο της ΑΜ-Θ!!!

Της Έκδοδης

Σαν να μην πέρασε μία μέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που όσο περνάει ο καιρός και επιστρέφουμε στην πρότερη δια ζώσης συνεδρίασή του, επιστρέφει μαζί και η γνωστή πλέον για την υφιστάμενη σύσταση του σώματος χαοτική κατάσταση, που μόνο σε συνεδρίαση εκλεγμένων από τον λαό εκπροσώπων για την προώθηση των συμφερόντων του δεν συνάδει.

Τόνοι μελανιού έχουν ήδη χυθεί από την έναρξη της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά και την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, για την χαοτική το λιγότερο, ως και προσβλητική για το ευρύ κοινό των ψηφοφόρων, κατάσταση που επικρατεί στις συνεδριάσεις του σώματος μεταξύ των «αντιπολιτευόμενων» παρατάξεων.

Τόσο που ακόμα και εμείς οι δημοσιογράφοι που καλούμαστε να τα παρακολουθούμε είτε δια ζώσης είτε δια μέσου των ιντερνετικών ζωντανών μεταδόσεων, αναπολούμε –ποιος θα το έλεγε–  τις παρελθούσες ημέρες του lock down και τις συνεδριάσεις δια περιφοράς.

Η αναπόληση έγκειται στο ενδιαφέρον που πλέον, ακόμα και σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των κατοίκων της Περιφέρειας, ήτοι δηλαδή των θεμάτων επί των οποίων ως σώμα εκλεγμένων μας εκπροσώπων οφείλουν να αποφαίνονται με κριτήριο το καλό μας, η αντιπαράθεση χτυπάει «κόκκινο» σε τέτοιο επίπεδο που και η είδηση χάνεται εν μέσω ιαχών για άσχετα με το υπό συζήτηση θέμα.

Σε τέτοιο σημείο που και τα ίδια τα μέλη του σώματος, οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι ή τουλάχιστον μερίδα αυτών τοποθετούνται πλέον επί της συγκεκριμένης τακτικής εκδηλώνοντας με την σειρά τους, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, τον αποτροπιασμό τους για την κατάσταση η οποία επικρατεί εις βάρος ενός ουσιαστικού παραγόμενου αποτελέσματος.

Χαρακτηριστική η περίπτωση και της τελευταίας συνεδρίασης του σώματος, με πληθώρα παραδειγμάτων, και επικρατέστερα τα ζητήματα του ορισμού εκπροσώπων στον Δ.Σ. της ΔΕΣΜΟΣ και αντίστοιχα στην Επιτροπή Ισότητας της ΠΑΜ-Θ.

Η δε κατάσταση έχει ξεφύγει σε τέτοιο σημείο που όπως ακούσαμε, με έκπληξη είναι η αλήθεια, κατά την διάρκεια της προαναφερθείσας συνεδρίασης, ως άλλο επιχείρημα για την «κατάπαυση του πυρός» μεταξύ των εμπλεκομένων σε άλλη μία λεκτική διαμάχη «απουσία δημοσιογράφων δεν υπάρχει λόγος για την ανταλλαγή πυρών».

Ωσάν οι δημοσιογράφοι και λοιποί δημοσιογραφούντες ευχόμαστε και προσδοκούμε στα «πυρά». Που μόνο την δημοσιογραφική μας ύλη ζημιώνουν, τόσο ως προς το περιεχόμενο της καθώς σε πολλές των περιπτώσεων δεν μπορούμε καν να ακούσουμε τα λεγόμενα λόγω των προαναφερθέντων ιαχών, όσο και στην δημοφιλία του παραγόμενου αποτελέσματος –η απουσία του ενδιαφέροντος των αναγνωστών για ζητήματα πολιτικής γνωστή σαφώς αλλά πολλαπλώς ενισχυμένη από την ως άνω εικόνα του περιφερειακού συμβουλίου της ΠΑΜ-Θ–   και σαφώς εμάς τους ίδιους που καλούμαστε εν τέλει να υπερασπίσουμε την δημοσιογραφική μας οντότητα αλλά και την έννοια της δημοσιογραφίας αυτή καθ’ αυτή όταν από τους ίδιους τους εκπροσώπους του σώματος αυτή συνδέεται με όρους «επικοινωνίας» και λοιπών τακτικισμών.

Που σαφώς για να μην ανακαλύπτουμε την Αμερική υπάρχουν, τόσο στην Περιφέρειά  μας, σε πανελλαδικό επίπεδο και σε παγκόσμιο ακόμα, «συνάδελφοι» που όχι απλώς αποδέχονται τον ρόλο αλλά τον πουλάν κιόλας ως άλλες υπηρεσίες, αλλά σε καμία περίπτωση το όποιο «τσουβάλιασμα» δεν ανταποκρίνεται στην ευρεία –ευχόμαστε– πλειοψηφία.

Είτε από τους μεν, είτε από τους δε πάντως…λίγο σεβασμός προς όλους και κυρίως προς τους πολίτες της ΠΑΜ-Θ δεν θα έβλαπτε!

Υ.Γ.: Το σκίτσο αποτελεί μέρος της εκστρατείας του Τόμας Ναστ κατά του διεφθαρμένου πολιτικού από τη Νέα Υόρκη, Μπος Τουίντ. Κυκλοφόρησε το 1871 με τίτλο «Ποιος έκλεψε τα λεφτά του λαού;». Πηγή σκίτσου: tolimeri.wordpress.com

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.