Πρωτα ψηφος, μετα στας εξοχας

Της Έκδοσης

Μπήκαμε, αισίως, και στην τελική ευθεία των εθνικών εκλογών της 21 Μαΐου, καθώς και επισήμως μας χωρίζουν πλέον τέσσερα 24ωρα από το άνοιγμα των κάλπεων.

Στην τελική ευθεία, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, καθ’ ότι αν κρίνουμε και από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών περιθώρια συνεργασίας ούτως ώστε να μην οδηγηθούμε σε δεύτερο γύρο δεν διαφαίνονται.

Πέντε ημέρες μας χωρίζουν έως τις εκλογές, τέσσερις ημέρες θα κάνουμε ως πολίτες ακόμα υπομονή για να καταλαγιάσει το «τσουνάμι» των εμφανίσεων των υποψηφίων, τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Με το στοίχημα της κάλπης ωστόσο, κατά την δική μας άποψη, να είναι αυτό της συμμετοχής. Και αυτό διότι ούτε η διάθεση φαίνεται να «ξεχειλίζει», τουλάχιστον από την πλειοψηφία του κόσμου, ούτε και να πείστηκε κανείς ιδιαίτερα από τους υποψηφίους και τις υποψήφιες που ζητούν την ψήφο μας, ευαγγελιζόμενοι μια καλύτερη ημέρα για την Ροδόπη.

Αφήστε που σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το προσεχές Σαββατοκύριακο, το θερμόμετρο και στην Ροδόπη αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 30 βαθμούς κελσίου, που αν το συνδυάσουμε με την έναρξη λειτουργίας beach bar και στην περιοχή μας – ελάχιστων μεν, ικανών δεν να φιλοξενήσουν κόσμο – πολύ φοβούμαστε πως ο κόσμος θα προτιμήσει τα εξοχάς.

Εμείς θα προκρίνουμε αμφότερα τα σενάρια, προηγηθείσας πάντως της ψήφου, ώστε έπειτα να «μαζέψουμε» όσο περισσότερο ήλιο μπορούμε δίχως το άγχος του κλεισίματος των κάλπεων.

Αν μη τι άλλο για να έχουμε και διαθέσιμα «αποθέματα» για τα όσα θα ακολουθήσουν από την 22η Μαΐου και έπειτα!  

Πρώτα ψήφος λοιπόν, μετά στας εξοχάς. Η επιστροφή προαιρετική!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.