Προσπαθειες να ξεκινησουν ξανα λειτουργιες στον προναο της Παναγιας

Της έκδοσης

Έχουμε γράψει για την δυσαρέσκεια που προκαλεί σε αρκετούς πιστούς της ενορίας, το γεγονός ότι ο Μητροπολιτικός Ναός Κοίμησης της Θεοτόκου Κομοτηνής, παραμένει κλειστός λόγω των εργασιών ανακαίνισής του, στερώντας τους μια σύνδεση που είχαν δημιουργήσει για χρόνια, και πολλές φορές δεκαετίες, με αυτόν.

Όσο δε η ολοκλήρωση του καθυστερεί, (μαθαίνουμε πως ιδιαίτερο ζήτημα αποτελεί το τέμπλο του ναού, που θέλει ιδιαίτερη προσοχή) τόσο και η λύπη των ενοριτών παραμένει.

Για να μπορέσει να δώσει έστω και ένα κομμάτι αυτής της σύνδεσης πίσω, ήδη ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, έχει υποβάλλει αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο, να επιτραπεί να πραγματοποιούνται Λειτουργίες στον πρόναο της Παναγίας, με τη συμμετοχή κληρικών και πιστών.

Το αίτημα ήδη έχει κατατεθεί, και το μόνο που απομένει είναι η έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να γίνουν λειτουργίες εκεί.

Ήδη άλλωστε στον προαύλιο χώρο έχει υπάρξει δραστηριότητα, από τον Εσπερινό την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, όταν και η αυλή δεν είχε ακόμα αποκατασταθεί, μέχρι και την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος πριν από μερικές μέρες.

Η έγκριση αυτή λοιπόν είναι το μόνο που εκκρεμεί, ώστε να μπορέσει ξανά η Μητρόπολη να πραγματοποιήσει λειτουργίες στο χώρο, κάτι που φανταζόμαστε θα ικανοποιήσει και πολλούς από τους πιστούς της ενορίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.