Προσφυγες στην Καβαλα

Γράφαμε χθες για τους πρόσφυγες της Καβάλας στους οποίους συμπαραστέκεται και Ομάδα Αλληλεγγύης από την Κομοτηνή. Τα στιγμιότυπα ενδεικτικά… Θα επανέλθουμε όμως… 


Θα μας χορέψουν στο ταψί;

Κάποτε κάποιος είχε σπίτι του ένα φοβερό λιοντάρι στο κλουβί και το κοίταγε ως αξιοθέατο. Μια μέρα επειδή με το γείτονα δεν τα πήγαινε καλά γιατί δεν του πουλούσε το σπίτι του σκέφτηκε, «θα ανοίξω το κλουβί και πού θα πάει θα τον φάει…».
 
Ανοίγοντας όμως το κλουβί, το λιοντάρι πρώτον βρήκε και έφαγε τον ιδιοκτήτη του και όχι τον γείτονά του, τον οποίο επίσης δεν λυπήθηκε καθώς στη συνέχεια τον έφαγε και αυτόν, με αποτέλεσμα το σπίτι να μείνει έρμο και να πάει στράφι.
 
Έτσι λοιπόν κάποιοι χαρτογιακάδες εις την νέα γη νομίζουν ότι οι μουσουλμάνοι της ανατολής είναι γραφικοί ιθαγενείς έως ζώα και ότι εάν τα ξαμολήσουν δεν θα τους φάνε στο τέλος, και λόγω αποστάσεως, ξεχνώντας την ιστορία τους και τη δική τους σκέψη ανά τους αιώνες. Κούνια που τους κούναγε…
 
Τα τελευταία γεγονότα μάλλον δείχνουν το αντίθετο και αλλοίμονο εάν τους θεωρούν ως απολύτως χειραγωγήσιμους.
 
Αυτοί όχι μόνο δεν χειραγωγούνται αλλά μάλλον με τις τεράστιες μετακινήσεις πληθυσμών μάλλον θα μας χορέψουν στο ταψί, ας μου επιτραπεί η έκφραση. Ψεύτης να βγω αλλά, ουαί τους αδικούντας!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.