Προσεχουμε για να εχουμε ακομα και οταν δεν το κανουν οι αλλοι

Της Έκδοσης

Όσοι ασκούν κάποια επαγγελματική δραστηριότητα ή εξασκούν το αγαπημένο τους χόμπι στη φύση θα περίμενε κανείς να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος. Και όντως έτσι συμβαίνει, θέλουμε να πιστεύουμε, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Υπάρχουν ωστόσο και οι εξαιρέσεις, πάλι θέλουμε να πιστεύουμε λίγες, που δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται ότι για να συνεχίσουν να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή να εξασκούν το αγαπημένο τους χόμπι στη φύση, πρώτοι αυτοί θα πρέπει να προστατεύσουν τη, φύση ώστε να μπορέσουν και το μέλλον να συνεχίζουν με τις ασχολίες τους.

Τα αναφέρουμε όλα αυτά καθώς αναγνώστης έθεσε υπόψιν της εφημερίδας μας περίπτωση κατά την οποία επαγγελματίες που ασχολούνται με τη φύση, φρόντισαν τελειώνοντας τη δουλειά τους να αφήσουν πίσω τους πλαστικά ποτήρια πεταμένα εδώ και εκεί. Ο ίδιος δεν στάθηκε τόσο στο «κατηγορώ» όσο προέτρεψε όταν βλέπουμε τέτοιες περιπτώσεις όλοι μας να παίρνουμε μια σακούλα, να μαζεύουμε τα σκουπίδια και να μην μένουμε μόνο στην «καταγγελία» της ανεύθυνης συμπεριφοράς.

Μάλιστα δοθείσης ευκαιρίας αναφέρθηκε και στην περίπτωση του άλσους της Νυμφαίας, στο οποίο ομάδα εθελοντών με τις δράσεις της φροντίζει να απομακρύνει τα σκουπίδια, αλλά δυστυχώς ασυνείδητοι συνεχίζουν να πετούν ανεξέλεγκτα σκουπίδια.

«Πρέπει ο δήμος να κάνει συχνότερα δρομολόγια στο δασάκι γιατί τα καλαθάκια και οι κάδοι αργούν να αδειάσουν… με αποτέλεσμα να πετάνε κάτω τα σκουπίδια, γιατί δεν υπάρχουν κάδοι άδειοι. Ακούσαμε και τέτοιες δικαιολογίες» επεσήμανε συγκεκριμένα στα όσα μας έγραψε.

Προσέχουμε για να έχουμε λοιπόν και όταν δεν προσέχουν οι άλλοι φροντίζουμε οι ίδιοι για αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.