Προς λυτρωση;

Ένας πρωθυπουργός μιλάει τη γλώσσα του λαού τουλάχιστον. Γιατί μπορούμε να κατηγορήσουμε για άλλα τον Γιώργο Παπανδρέου, όχι όμως για απραξία. Τέλος. Καταλήγουμε σε κάτι, για να τα χωρίζουμε τα πράγματα και να τα ξεδιαλύνουμε δηλαδή.

 

Έπεται η τόνωση της αγοράς και της ανάπτυξης, τα κίνητρα κι αυτό δεν πιστέψαμε ότι θα γίνει με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη «ΘΡΑΚΗ 2010».

 

Κάτι έγινε όμως με τις εξαγγελίες, πολύ σημαντικές για τον τόπο και με καθαρή γλώσσα. Είπε, όμως, από την Κομοτηνή και ότι «ήταν αποδεκτή από την κοινωνία η φοροδιαφυγή, ήταν αποδεκτό ο γιατρός να παίρνει φακελάκι ή προμήθεια από φαρμακοβιομηχανίες. Αυτά είναι που πληρώνουμε σήμερα» δικαιολογώντας έτσι την οργή των πολιτών και πετώντας τους και το μπαλάκι με το γάντι, έτσι για να μην νομίζει ο λαός ότι και στο εξής θα είναι σιωπηρός και συνένοχος, καλοπερασάκιας και εφησυχασμένος, όπως πριν 4 χρόνια.

 

Η οργή και η διαμαρτυρία πρέπει να γίνουν δύναμη λύτρωσης από το παρελθόν, δύναμη αλλαγής θεσμών και νοοτροπιών, υποστήριξε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως η φάση στην οποία εισέρχεται η χώρα, είναι φάση ευνομίας, απόδοσης δικαιοσύνης, ανάπλασης του κοινωνικού κράτους.

 

Να μείνουν πίσω οι παλιές πρακτικές, να δώσουμε οξυγόνο στο πολιτικό σύστημα, να χτυπήσουμε τη διαφθορά. Να το κάνουμε γρήγορα όμως γιατί ο κόσμος καταβαραθρώνεται σε έρεβος απελπισίας και αν είναι να πτωχεύσουμε και μετά να αναπτυχθούμε να το ξέρουμε γρήγορα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.