Προγραμματικη συμβαση μεταξυ ΥΠΠΟ-Πολιτιστικου και Συνεδριακου Κεντρου Κομοτηνης και προοπτικες

Μπορεί να πέρασε αρκετός χρόνος από την ανακοίνωση της πρόθεσης επαναλειτουργίας του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Κομοτηνής με τη σύσταση επιτροπής διαχείρισής του από διακεκριμένους συμπολίτες και την ανακοίνωση της αποδοχής της πρόσληψης της κινηματογραφίστριας και πρ. διευθύντριας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δέσποινας Μουζάκη, με σχέση εργασίας, προκειμένου να διεκπεραιώνει τα καθήκοντα καλλιτεχνικού διευθυντή.
 
Μπορεί να πέρασε αρκετός καιρός από τότε που όλα αυτά αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν, λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχαμε όμως μια ανακοίνωση από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που δείχνει ότι τα «πράγματα» …ξεκόλλησαν. Έχουμε έτσι υπογραφή σύμβασης, μεταξύ ΥΠΠΟ, ΠΑΜΘ και Αναπτυξιακής Ροδόπης, διάρκειας 21 μηνών και μέχρι τη δημιουργία Οργανισμού, πράγμα που σημαίνει ότι για το Υπουργείο πλέον ως πολιτιστική υποδομή το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Κομοτηνής υφίσταται!!!
 

Τώρα βέβαια από τον 150.000 ευρώ προϋπολογισμό του «Μεγάρου» -τα 50.000 προέρχονται από το Υπουργείο και τα 100.000 από την Περιφέρεια-, με τα 70.000 ευρώ να διατίθενται για μισθούς καλλιτεχνικού διευθυντή και υπεύθυνου επικοινωνίας και παραγωγής και τα 35.000 για συντηρήσεις, χρήματα για παραγωγή καλλιτεχνικού έργου δεν απομένουν.
 
Άρα, ό,τι μπορούμε να συμπεράνουμε από τον αναλυτικό προϋπολογισμό που κατατέθηκε είναι ότι μ’ αυτά τα χρήματα, μεταξύ των οποίων είναι προϋπολογισμένες ακόμη και οι δαπάνες για τη ΔΕΗ, μάλλον λαμβάνεται πρόνοια το Συνεδριακό ν’ ανοίξει και να λειτουργήσει, ουσιαστικά δηλαδή εξασφαλίστηκε η λειτουργία του ως δομής.

Αυτό φυσικά πολύ καλό είναι, γιατί σημαίνει ότι το «Μέγαρο» θα είναι ανοικτό, θα έχει προγραμματισμό εκδηλώσεων, θα φιλοξενεί παραστάσεις και θα έχει και έσοδα!!! Άντε με το καλό να δούμε την επαναλειτουργία το 2017 αυτής της πολύπαθης μεν, αλλά εκπληκτικής κτηριακά υποδομής της πόλης!!!
 
Υ.Γ.: Να λοιπόν που η πόλη μας μαζί με το Ρεξ και το ΔΗΠΕΘΕ έχει πλέον τρεις χώρους για φιλοξενία παραστάσεων κάθε είδους… West End έχουμε στα σοβαρά γίνει!!! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.