Πριν ειναι αργα

Πέρασαν αρκετοί μήνες μέχρις ότου η κυβέρνηση ξυπνήσει από την χειμερία νάρκη στην οποία βρισκόταν για να καταλάβει ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση ήταν παρούσα εδώ και καιρό και χτυπούσε την πραγματική οικονομία.

Χρειάσθηκε αρκετός χρόνος για να συνέλθει από τη μακαριότητα στην οποία βρισκόταν για να καταλάβει ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες.

Ακούγοντας κάποιος τον πρωθυπουργό της χώρας από το βήμα της βουλής στην συζήτηση για την οικονομία να τονίζει ότι η κατάσταση εξελίσσεται επικίνδυνα και ότι φοβάται αναρωτιέται πού ήταν τόσο καιρό ο κ. Καραμανλής. Μόλις τώρα αντιλήφθηκε το μέγεθος της κατάστασης; Βέβαια, ο κ. Καραμανλής δεν έδωσε την εντύπωση ότι το πράγμα αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα. Ίσα – ίσα ως ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με την όλη υπόθεση εξέφρασε την οδύνη και την λύπη του απέναντι στους εργαζόμενους που οφείλουν να καταλάβουν την κατάσταση και να μην απαιτούν.

Ο κ. Καραμανλής δεν κατάλαβε ότι η κατάσταση δεν είναι απλώς σοβαρή αλλά ότι είναι επικίνδυνη. Κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσει και μάλιστα αν μπορεί να έχει εξελίξεις δραματικές. Η οικονομία της Ελλάδος δεν είναι ισχυρή όπως παλιότερα ισχυριζόταν η κυβέρνηση. Απαιτούνται δραστικές αποφάσεις ώστε να έχει προοπτική αυτός ο τόπος. Απαιτείται σχεδιασμός για το συμφέρον του τόπου.

Επιτέλους ας αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της, αν και λίγοι είναι αυτοί που πιστεύουν πως δεν είναι πλέον αργά, και ας δράσει.

Επιτέλους λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Η οικονομία βουλιάζει και αν βουλιάξει τελείως κανείς δεν ξέρει πόσοι θα διασωθούν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.