Πρεπει να αναστραφει η απαξιωση της κεντρικης ομιλιας των Ελευθεριων

Της έκδοσης

Ελάχιστοι ήταν αυτοί που παρακολούθησαν την, αξιολογότατη, ομιλία του Κοσμήτορα της Νομικής κ. Μιχάλη Χρυσομάλλη την Δευτέρα, που ήταν, τουλάχιστον κατά το πρόγραμμα των Ελευθερίων, η επίσημη ομιλία για την 103η επέτειο.

Σίγουρα η αίσθηση ήταν ανεπίσημη, λόγω της προσέλευσης, που αδικεί τον ομιλητή, το θέμα, αλλά και το ίδιο τον θεσμό. Άλλωστε αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, μιας και δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε επίσημη ομιλία για την επέτειο, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, όπου η προσέλευση ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Είναι η θεματική ο λόγος; Δεν γνωρίζουμε, βλέπουμε όμως ότι, όσο επεκτάθηκαν τα Ελευθέρια και η ομιλία άρχισε να μην αποτελεί την έναρξη, αλλά περίπου μια υποχρέωση που πρέπει να βγει, μοιραία όχι μόνο μειώνεται το ενδιαφέρον, αλλά και αποτελεί ακόμα μια εκδήλωση ανάμεσα σε πολλές.

Τι πρέπει να γίνει; Δεν είμαστε ειδικοί, ούτε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, θεωρούμε όμως πως τουλάχιστον στο κομμάτι της προβολής, ο Δήμος θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να αναδείξει την ομιλία, αφήνοντας και «αέρα» ανάμεσα στις εκδηλώσεις, και την προβολή της.

Διαφορετικά, ας την καταργήσουμε εντελώς. Έτσι πως έχουν γίνει τα πράγματα, δεν θα λείψει σε κανένα, και δεν θα παιδεύουμε και τους αξιόλογους ομιλητές να ετοιμάσουν μια εισήγηση που θα ακούσουμε καμιά εικοσαριά άτομα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.