Πρασινο φως για το τελευταιο κομματι του δρομου Μαρωνεια –Πετρωτα – ορια Εβρου

Της έκδοσης

Το πράσινο φως για να προχωρήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ στην ολοκλήρωση του δρόμου Μαρώνεια –Πετρωτά – όρια Έβρου έδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, παραχωρώντας στην Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών το δικαίωμα χρήσης αιγιαλού – παραλίας, για να κατασκευαστούν τα τελευταία 700 μέτρα του δρόμου.

Να θυμίσουμε πως η συνολική έκταση του δρόμου υπό κατασκευή είναι περίπου 14,7 χιλιόμετρα, όμως η προκήρυξη για το έργο που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή, αφορούσε μόνο τα πρώτα 14 χιλιόμετρα, γιατί από την εξέλιξη της υλοποίησης του χρονοδιαγράμματος της πράξης δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί η παραχώρηση δικαιώματος χρήσης αιγιαλού – παραλίας στο τελευταίο τμήμα, μήκους  684 μέτρων.

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί το θέμα, τροποποιήθηκε το αρχικά σχεδιασμένο κατασκευαστικό υποέργο (Βελτίωση – Διαμόρφωση οδού Μαρώνειας – παραλίας Πετρωτών – ορίων Ν. Έβρου) ώστε να διαχωριστεί σε δύο διακριτά και πλήρως λειτουργικά και αυτόνομα υποέργα, με το μεγαλύτερο να δημοπρατείται, και το δεύτερο, με τίτλο: «Αρχαιολογικός χώρος βρύση Μουσά στη Χ.Θ. 13+960 έως όρια Ν. Έβρου στη Χ.Θ. 14+658 προϋπολογισμού 430.000 ευρώ», το οποίο βρίσκεται εντός αιγιαλού – παραλίας να προβλέπεται ότι θα υλοποιηθεί μετά την έκδοση απόφασης χρήσης αιγιαλού και παραλίας.

Αυτή η απόφαση εκδόθηκε την Πέμπτη, ολοκληρώνοντας όλες τις τυπικές διαδικασίες, και ανοίγοντας το δρόμο στην Περιφέρεια να προκηρύξει άμεσα το συγκεκριμένο έργο, που αποτελεί το τελευταίο κομμάτι του παζλ για τον δρόμο. Για το πότε βέβαια θα ολοκληρωθεί το συνολικό έργο, θα φανεί το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.