Που πανε τα λεφτα;

Θριαμβολογεί τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση για αύξηση των ποσοστών απορρόφησης των κονδυλίων από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα. Και οι περισσότεροι γενικοί γραμματείς θριαμβολογούν στα τοπικά ΜΜΕ με ανακοινώσεις για την καλή δουλειά που γίνεται στο συγκεκριμένο τομέα.

Το ερώτημα όμως που γεννάται από το όλο θέμα είναι εφόσον διατίθενται περισσότερα κονδύλια γιατί δεν γίνονται στην επαρχία περισσότερα έργα; Πού πάνε τα λεφτά;

Ερώτημα επίκαιρο μετά τα τελευταία γεγονότα και συγκεκριμένα με το σεισμό και την υπερχείλιση του Έβρου. Γιατί λοιπόν δεν γίνονται αντιπλημμυρικά έργα ή έργα αντισεισμικής θωράκισης; Ευτυχώς λένε οι περισσότεροι που ο σεισμός είχε βάθος διαφορετικά θα θρηνούσαμε πολλές εκατοντάδες ή και χιλιάδες θύματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών τριπλασιάσθηκαν ή και υπετριπλασιάσθηκαν οι ρυθμοί απορρόφησης στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Πού πήγαν όμως τόσα χρήματα; Ποια μεγάλα έργα έγιναν στην περιφέρειά μας; Για ποια αύξηση της απορρόφησης των κονδυλίων μιλάνε οι αρμόδιοι;

Παρά τις κυβερνητικές θριαμβολογίες, η ελληνική περιφέρεια παραμένει δέσμια των προβλημάτων της, που οδηγούν σε συνεχή υποβάθμιση τη ζωή των κατοίκων της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.