Ποθεν τοση αναλγησια;

Της έκδοσης

Δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που κάνει διάφορους από το πολιτικό προσωπικό της χώρας να προβαίνουν σε δηλώσεις που αν μη τι άλλο προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Η κούραση; Η άγνοια; Μια άλλη παράλληλη πραγματικότητα στην οποία μετακομίζουν όσοι καταλαμβάνουν πολιτικό αξίωμα; Όλα αυτά μαζί; Τίποτα από όλα αυτά; Ειλικρινά δεν ξέρουμε;

Θαρρούμε όμως πως τουλάχιστον ο δημόσιος λόγος θα έπρεπε ειδικά στην παρούσα συγκυρία, των πολλαπλών κρίσεων και της ανέχειας, να είχε μια περισσότερη κατανόηση και να φανέρωνε μια μεγαλύτερη ενσυναίσθηση. Πολύ περισσότερο από αυτούς που έχουν επιλεγεί να κατέχουν και πολιτικά αξιώματα. Διότι ας μην ξεχνάμε ότι στις συντεταγμένες κοινωνίες, ένας από τους σκοπούς του κράτους είναι να διασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη. Ή με απλά ελληνικά να επιλαμβάνεται των προβλημάτων των πολιτών.

Δικαίως λοιπόν οι πολίτες αγανακτούν όταν ακούνε τον ένα υπουργό να λέει ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» μετά μας λέει ότι εμείς ερμηνεύσαμε λάθος τη δήλωσή του και στο τέλος ζητάει συγγνώμη (πράγμα για το οποίο τον επικροτούμε, αφού στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου σπάνια ένας πολιτικός ζητάει συγγνώμη) και τον άλλο σήμερα να δηλώνει ορθά κοφτά πως «το κράτος πατερούλης δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα από την Αθήνα» και να επιμένει να μας προτρέπει να μην περιμένουμε «το κράτος πατερούλη να παρεμβαίνει συνεχώς».

Πόθεν τόση αναλγησία;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.