Πολυτιμες οπτικες και προτασεις

Της έκδοσης

Οι απόψεις συμπολιτών μας που όμως ζουν εκτός Κομοτηνής αλλά έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην πόλη και μπορούν να κρίνουν ως πιο αντικειμενικοί παρατηρητές την κατάσταση αλλά και τις δυνατότητές της είναι πάντα καλοδεχούμενες.

Ιδιαίτερα όταν προέρχονται από ανθρώπους, όπως η κ. Τίνα Ιωαννίδου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κομοτηναίων στην Αθήνα, που στην πορεία των χρόνων έχουν αποδείξει και εμπράκτως ότι εργάζονται για το καλό της περιοχής.

Η άφιξή της στην πόλη της Κομοτηνής επ’ αφορμής του Πάσχα μετά από μακρύ διάστημα λόγω κορωνοϊού μας χαροποίησε όπως και τα όσα είχε να πει από τις εντυπώσεις της από την πόλη που μόνο θετικές ήταν αλλά και τις ιδέες που κατέθεσε προς αξιοποίηση.

Η πρώτη αφορά στην δημιουργία ομάδας Φίλων Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από ενεργούς συμπολίτες που δίχως να δίνει ακόμα πολλές πληροφορίες θα μπορούσε να ενισχύσει την σχέση τοπικής κοινωνίας και πανεπιστημίου αλλά και να προάγει, να διαφημίζει τις δράσεις και τα λοιπά τεκταινόμενα της περιοχής και σε άλλες πόλεις και δη στο κέντρο.

Η δεύτερη και ακόμα πιο ενδιαφέρουσα,  ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία που το τρένο τείνει να γίνει ανάμνηση και για την περιοχή της Ροδόπης, αφορά στην αξιοποίηση ιστορικών υφιστάμενων σιδηροδρομικών σταθμών που έχουν αφεθεί να παρακμάζουν στον χρόνο για την δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου όπου θα «εξιστορείται» η ιστορία του σιδηροδρόμου στην Ροδόπη αλλά και στην Θράκη ευρύτερα. Στην λογική και της προσπάθειας που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια τα μέλη της ομάδας «Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης» για την ανάδειξη των εκεί ιστορικών εγκαταστάσεων.

Αμφότερες τις ιδέες τις κρίνουμε ως ιδιαίτερα σημαντικές και ενδιαφέρουσες, που θα μπορούσαν κάλλιστα να υλοποιηθούν προσδίδοντας στην περιοχή μας και επιπλέον λόγους για να την επισκεφθεί κανείς, αλλά πρωτίστως δίνοντάς μας την δυνατότητα να υπερασπίσουμε και να διασώσουμε στοιχεία «κληρονομιάς» και μνήμες αλλά και να υπερασπίσουμε στοιχεία του παρόντος όπως το ΔΠΘ ως οφείλουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.