Πολυ αργα κ. Πρωθυπουργε…

Επιβεβλημένη η συνάντηση του κ. Καραμανλή με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών μόνο που θα έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα. Παρά τις επίμονες προσπάθειες των εκπαιδευτικών γι’ αυτή τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός μέχρι και χθες εμφανίζονταν αδιάλλακτος. Έπρεπε να φτάσουμε στην έκτη εβδομάδα των απεργιακών κινητοποιήσεων των δασκάλων και να διαμορφωθούν συνθήκες γενικότερης εξέγερσης στο χώρο της εκπαίδευσης για να δεήσει ο πρωθυπουργός να συναντήσει τους εκπροσώπους τους.

Είναι προφανή τα κίνητρα της πρωθυπουργικής παρέμβασης και αφορούν σε μία προσπάθεια επικοινωνιακού καθαρά χαρακτήρα. Είχε ήδη ανακοινωθεί η απόφαση του Γεωργίου Παπανδρέου να συναντηθεί με το προεδρείο των απεργούντων, σε μια προσπάθεια να βγούμε από την κρίση. Από την άλλη η πρωτοβουλία του κ. Καραμανλή έγινε μία μέρα μετά και το αποτέλεσμα των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, από τις οποίες η Ν.Δ. δεν βγήκε αλώβητη. Από την άλλη είχε προηγηθεί και η δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία η κοινή γνώμη απαιτούσε από την κυβέρνηση να ασχοληθεί με αυτό το θέμα.

Θα έπρεπε λοιπόν η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να γίνει πολύ νωρίτερα, ώστε να είναι έγκαιρη και αποτελεσματική. Έπρεπε να εκδηλωθεί προτού το συγκεκριμένο θέμα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Την Παρασκευή θα γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα της απεργίας των δασκάλων, γεγονός που σημαίνει ότι τα προβλήματα θέλουν λύσεις και όχι επικοινωνιακά τεχνάσματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.