Πολλαπλασιαζονται οι διαρρηξεις και οι αποπειρες κλοπων στο κεντρο της πολης

Ένα από τα φαινόμενα που απασχολεί κατοίκους και επαγγελματίες της Κομοτηνής, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό και μετά τις 20 Ιουλίου, διάστημα μετά το οποίο γίνεται εμφανές ότι η πόλη έχει «αδειάσει», αφού μεγάλος αριθμός Κομοτηναίων διαθέτει εξοχικά σε περιοχές της Μαρώνειας και του Φαναρίου,

ένα από τα φαινόμενα που απασχολεί λοιπόν κατοίκους και επαγγελματίες είναι οι συχνές απόπειρες διαρρήξεων σε καταστήματα του κέντρου κέντρου της Κομοτηνής, και μάλιστα στην περιοχή πέριξ του κτιρίου της νομαρχίας που πολύ λίγο απέχει από το αστυνομικό τμήμα, αλλά και διατρέχεται από δυο πολυσύχναστες οδούς, τις Λεωφόρους Δημοκρατίας και Ηρώων.

Απόπειρες  διαρρήξεων με σιδερένια αντικείμενα-λοστούς και πολύ θόρυβο, γεγονός που προκαλεί απορία για το «θράσος» των επίδοξων διαρρηκτών.

Οι απόπειρες διαρρήξεων και οι διαρρήξεις που έχουν συμβεί μέχρι τώρα στην περιοχή αυτή, δείχνουν όμως δυο τινά: ή ότι οι περιπολίες των αστυνομικών τους καλοκαιρινούς μήνες, ενδεχομένως και λόγω αδειών, έχουν τελείως ατονήσει, ή ότι ήταν που ήταν μικρή η αστυνομική δύναμη, τώρα λόγω αδειών του καλοκαιριού, δεν έχει απομείνει για τη φύλαξή μας πλέον …κανένας.

Δύσκολη και μια και η άλλη συνθήκη, και η έλλειψη αστυνόμευσης που αποθράσυνε τα κακοποιά στοιχεία και ο μικρός αριθμός της αστυνομικής δύναμης, γεγονός που έχει τελείως αποδυναμώσει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή, ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας συναίσθημα.  

Πάντως οι παραθεριστές  μια κάποια ανασφάλεια για το τι θα βρουν στο σπίτι τους με την επιστροφή τους καλό είναι να την έχουν!!! «Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά» δεν λέει και η παροιμία; Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.