Πολιτισμος και υποδομες

Άλλο ένα καλοκαίρι πολιτιστικών εκδηλώσεων έφθασε στο τέλος του. Και για μια ακόμα χρονιά έγινε κατανοητή η έλλειψη πολιτιστικών υποδομών στην περιοχή μας.

Είναι γνωστό ότι ο πολιτισμός είναι στάση ζωής. Είναι, λοιπόν, απαράδεκτο να μην υπάρχουν οι ελάχιστες έστω υποδομές ή να μην υπάρχει τουλάχιστο μία ένδειξη ότι προς τη δημιουργία τους κινούνται οι ταγοί του τόπου.

Ο πολιτισμός αποτελεί καθοριστικό στοιχείο στη δημιουργία νέου πολιτικού και πολιτιστικού ήθους, στον επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών αξιών και στη διαμόρφωση νέων.

Είναι, λοιπόν, καιρός οι πολιτικοί φορείς μας να τοποθετήσουν στις προτεραιότητές τους την οργάνωση της κουλτούρας και των πολιτιστικών αγαθών κατά τρόπο που να συμβάλλουν στην εξύψωση της ανθρώπινης προσωπικότητας, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ανάπτυξη των κοινωνικών αξιών.

Και για να γίνει αυτό, επιβάλλεται να στραφούν προς τη δημιουργία υποδομών. Είναι πρωτεύον θέμα γιατί αποτελούν δείκτη πολιτισμού μιας περιοχής. Εικόνες και καταστάσεις όπως αυτές που ζούμε κάθε χρόνο είναι απαράδεκτες. Οι πολιτιστικές υποδομές είναι αυτές που διασφαλίζουν ποιότητα, πνευματικότητα, διαφυλάσσουν την πολιτισμική συνέχεια και, σαφώς, χαρίζουν πολιτισμική αυτοπεποίθηση, απαραίτητη προϋπόθεση για οτιδήποτε δημιουργικό και ποιοτικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.