Πολιτικο το προβλημα των συμβασιουχων

Η κυβέρνηση με τις πράξεις της έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το θέμα των συμβασιούχων δεν είναι νομικό αλλά πολιτικό. Ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Παυλόπουλος ανακοίνωσε ότι θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους, σε αντίθεση με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι δεν χρειάζεται να καταφύγουν στη δικαιοσύνη και υποσχέθηκε ότι οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα ξεπεραστεί με ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Φαίνεται πως ο κ. Παυλόπουλος θεωρεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση σχετικά με τα δεδουλευμένα είναι άδικη, όπως όμως άδικη είναι η μη μονιμοποίησή τους, εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μάλιστα για χρόνια.

Είναι λοιπόν ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα όλες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Είναι αναγκαία η μονιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις, αφού η λογική των πάγιων και διαρκών αναγκών χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα σαν πρόσχημα για να διαιωνίζεται το πρόβλημα των εκτάκτων, των συμβασιούχων. Πολιτικό είναι το πρόβλημα και πολιτική λύση πρέπει να δοθεί άμεσα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.