Πολιτικη αποτελεσματικοτητα

Υποδειγματική σε πολιτικό επίπεδο η υπουργός Βάσω Παπανδρέου. Ήρθε και κατάφερε εντός τριημέρου να υπενθυμίσει στην υποτονική πολιτική ζωή της περιφέρειας τι είναι η πολιτική και ποιο το περιεχόμενό της.

Στην Αλεξανδρούπολη έτσι όχι μόνον επιχείρημα το επιχείρημα κατατρόπωσε τη «φιλολογική» αντιπολίτευση που ασκείται, -για λόγους ευκολίας, να μην κουραστεί και πολύ- από την παράταξη της Ν.Δ., αλλά και συνέτεινε να επανέλθει ξανά το όραμα και η επένδυση, σε ιδεολογικό επίπεδο, στην γεωπολιτική αξία της Θράκης με την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα στο νομό Εβρου και της Εγνατίας που θα φτάνει μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Η Βάσω Παπανδρέου, που κατάφερε να συσπειρώσει ξανά τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, εξήγγειλε στην Κομοτηνή με μοναδική μεθοδικότητα μέτρα, πρακτικές και ποσά για την υλοποίηση υποδομών, που καθυστερούσαν τα τελευταία χρόνια, κι η περιοχή της αντιδώρησε με μοναδικό τρόπο την αγάπη και την εκτίμηση, κυρίως, από τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς. Γεγονός που έχει ιδιαίτερη αξία, γιατί δείχνει πολιτική αυτεπίγνωση μιας πληθυσμιακής ομάδας που πολλά υπέφερε για χρόνια, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στάθηκαν όμως στο πλάι του.

Με κορυφαίο πολιτικό για την περιοχή μέτρο την εξαγγελία των τοπικών ρυμοτομικών, που θα επιλύσουν χρονίζοντα ζητήματα εντός του νομίμου πλαισίου και θα αποτελέσουν ουσιώδες βήμα εκπολιτισμού και εκσυγχρονισμού της καθημερινότητάς μας.

Με τη σαφή πολιτική δέσμευση ότι κανένα εργοστάσιο εξόρυξης χρυσού δε θα περάσει και, επιπλέον, στην Ξάνθη με καθαρότητα και σαφήνεια την πολιτική επιλογή του ΥΠΕΧΩΔΕ κανένα αυθαίρετο στις προστατευόμενες από τη Ramsar ζώνες να μην νομιμοποιηθεί.

«Αέρας» εκλεκτής πολιτικής ποιότητας από μια σπουδαία γυναίκα. Πρότυπο πολιτικής ανεξαιρέτως φύλου. Γιατί πολιτική σημαίνει όραμα αλλά και πράξη, αποτελεσματικότητα, και μας είχε η ποιότητά της αυτή από καιρό λείψει…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.