Πολιτικες καντριλλιες

Δικαίωσε έστω και εξ’ αποστάσεως ο Νομάρχης Έβρου, το πρωτοσέλιδο του «Παρατηρητή» που σχολίαζε με σκωπτικό τρόπο την επίσκεψη Παπαντωνίου ενθάδε.

Με σφοδρότητα ο Νομάρχης Έβρου καταγγέλει φορείς της περιοχής του ότι υπονόμευσαν το διεκδικητικό πλαίσιο του Νομού και «ζητωκραύγασαν» τον κύριο Παπαντωνίου, ο οποίος κατά γενική ομολογία δεν εκόμισε «γλαύκα εις Αθήνας».

Παρά ταύτα σύμφωνα με τον κ.Ντόλιο οι φορείς του Έβρου θεώρησαν θετική την επίσκεψη του κ.Παπαντωνίου και προέβησαν σε ευχαριστίες. Αλλά αλήθεια για πιο πράγμα θα έπρεπε κάποιος να ευχαριστήσει τον κ.Υπουργό;

Aν εξαιρέσει κάποιος την αστική ευγένεια του κ.Παπαντωνίου, πράγμα που ουδείς αμφέβαλε ποτέ, προς τι οι ευχαριστίες για μιαν επίσκεψη άχρωμη και μη παραγωγική;

Βεβαίως κανείς επίσης δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι πίσω από αυτές τις αντιπαραθέσεις υπάρχουν και πολλά πολιτικά ζητούμενα σε βάθος χρόνου, όπως βεβαίως υπάρχουν και αναδιατάξεις ρόλων. Αυτή η κινητικότητα ασφαλώς θα επηρεάσει και την Ροδόπη.

Όμως επ’αυτών θα επανέλθουμε.

Το γεγονός είναι ότι ο Νομάρχης Έβρου επεσήμανε εκείνο που πρώτος ο «Παρατηρητής» εμφατικά και πρωτοσέλιδα είχε σημειώσει: Πως ο κ.Υπουργός Εθνικής Οικονομίας είπε στην Θράκη μια απλή καλημέρα δείγμα ασφαλώς των καλών του τρόπων.

Αυτά στο προσκήνιο.

Διότι στο παρασκήνιο, ο κ.Παπαντωνίου ήρθε για να ενδυναμώσει τις πολιτικές συμμαχίες του ενόψει συνεδρίου, όπως θα έκανε κάθε αξιοπρεπής πολιτικός που θέλει να βλέπει έναν άλλο ρόλο για τον εαυτό του.

Το θέμα είναι ότι και ενθάδε, στην Θράκη, υπάρχουν πολλοί που επιζητούν τον ρόλο των «χειροκροτητών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.