Ποιος θα ειναι ο επομενος ΠτΔ;
Για να είμαστε ειλικρινείς, αδυνατούμε να κατανοήσουμε αυτή τη μανία που έπιασε την πολιτική σκηνή της χώρας -και τους περισπούδαστους δημοσιογράφους αναλυτές- για το πρόσωπο εκείνο που θα αποτελέσει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Νομίζουμε πως η όλη συζήτηση με τα σενάρια ονοματολογίας που δίνουν και παίρνουν και τον τρόπο που διεξάγεται μοιάζει περισσότερο με συζήτηση για τους υποψηφίους προς αποχώρηση παίκτες reality και όχι για συζήτηση που αφορά το αξίωμα του κορυφαίου πολιτικού παράγοντα.
Βέβαια σε αυτή την απαξίωση έβαλε το χεράκι της και η νομοθετική εξουσία με τις πρόσφατες αλλαγές στο Σύνταγμα που απέμπλεξαν την εκλογή ΠτΔ από τη διάλυση της Βουλής σε περίπτωση μη διακομματικής συμφωνίας, καθιστώντας έτσι την εκλογή του «υπόθεση» του κόμματος που έχει την πλειοψηφία στη βουλή.
Όπως και να ‘χει αυτή η «ελαφρότητα», πολιτικών και δημοσιογράφων δεν ταιριάζει σε «στιβαρή» δημοκρατία.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.