Ποιος φοβαται το καρναβαλι της Κομοτηνης;

Της έκδοσης

Το θέμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων όμορων πόλεων μαθαίνουμε πως συζητήθηκε για ακόμα μια φορά στην Οργανωτική Επιτροπή για το Καρναβάλι της Ξάνθης, την ώρα που πολλοί σύλλογοι είναι ακόμα πιεσμένοι από την περσινή χασούρα από τις στολές.

Να θυμίσουμε πως το ενδιαφέρον πέρυσι για τις στολές των καρναβαλικών συλλόγων ήταν πολύ χαμηλό, με αποτέλεσμα πολλοί σύλλογοι να μπουν «μέσα» οικονομικά, αλλά και η συμμετοχή να είναι πολύ χαμηλή, με αποτέλεσμα φέτος να υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη από πολλές πλευρές.

Φυσικά η «φτώχεια» (σε εισαγωγικά γιατί η προσέλευση που θεωρείται μικρή για το καρναβάλι Ξάνθης θα θεωρούνταν κοσμοπλημμύρα στη συντριπτική πλειοψηφία των πόλεων) φέρνει γκρίνια, και έτσι φαίνεται πως τα βέλη στράφηκαν ξανά προς τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα επαναδιατυπώθηκε η πρόταση να διεξαχθεί η βραδινή παρέλαση του Σαββάτου, μια εβδομάδα πριν την εβδομάδα της κορύφωσης των εκδηλώσεων, την ημέρα δηλαδή που λαμβάνει χώρα η παρέλαση στη Κομοτηνή.

Για να δώσουμε να καταλάβετε το μεγέθη, η παρέλαση της Κομοτηνής συγκεντρώνει περίπου 1.500 καρναβαλιστές, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέρχονται από την Κομοτηνή, δεν ράβουν στολές, ενώ αρκετοί από αυτούς ούτως ή άλλως, τουλάχιστον μέχρι πέρυσι, συμμετείχαν και στην παρέλαση της Ξάνθης.

Στην Ξάνθη, ανάλογα με την περίοδο, συγκεντρώνονται πάνω από 15.000 καρναβαλιστές, με τους επισκέπτες να είναι πολλαπλάσιοι.

Αυτή λοιπόν είναι η μεγάλη παρέλαση που φταίει για όλα τα στραβά του καρναβαλιού στην Ξάνθη, και που θα πρέπει να εκμηδενιστεί. Δυστυχώς και για εμάς, αλλά και για την Ξάνθη, αλλού θα πρέπει να αναζητηθούν τα όποια αίτια των προβλημάτων. Γιατί αν συνεχίσουν έτσι, σε λίγο θα αρχίσουν να επιτίθονται και στις καρναβαλικές εκδηλώσεις στις Σάπες, που γίνονται την ίδια μέρα με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Ξάνθη, τα άτομα που συμμετέχουν στις οποίες είμαστε σίγουροι πως θα λείψουν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.