Ποιο Κρατος

400 και πλέον άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 10 χρόνια στον Καραβόμυλο, εξαιτίας του περίφημου «πετάλου». Μόλις προχθές 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 7 τραυματίστηκαν στην Ελλάδα των μεγάλων έργων, στην «ισχυρή Ελλάδα».

Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής έκλεισαν συμβολικά τον εθνικό δρόμο διαμαρτυρόμενοι. Η καθημερινότητα είναι αρκούντως σκληρή και πίσω από το απαστράπτον Μετρό ή το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων, κρύβεται και η άλλη μεριά της Ελλάδας.

Δεν έχει άραγε πολιτική ευθύνη κανείς; Ακυρώθηκε η περίφημη ζεύξη του Μαλιακού Κόλπου και οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι καθυστερούν απελπιστικά τα έργα των παρακάμψεων. Αλλά ποιότητα ζωής σημαίνει πρώτα απ’ όλα διασφάλιση των όρων ζωής σε όλα τα επίπεδα. Πόσοι άνθρωποι θα πρέπει άραγε να σκοτωθούν σε εκείνο το σημείο «καρμανιόλα», στην κυριολεξία, ώστε επιτέλους το κράτος να κατασκευάσει αξιοπρεπές εθνικό δίκτυο; Δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια και οι διακηρύξεις, αλλά τα έργα χρειάζονται εκείνα που θα βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών.

Ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι πολλοί οδηγούν επικίνδυνα, το Κράτος οφείλει να εξηγήσει γιατί το έργο του κεντρικού οδικού δικτύου, που ξεκίνησε το 1984, ακόμα δεν έχει τελειώσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.