Point of view seated

Αγαπητέ/η αναγνώστη/τρια,
 
Ελπίζω να μετοικήσουμε στον Άρη για να ησυχάσει λίγο η καημένη η Γη. Τώρα είναι ευκαιρία. Τώρα που οι Έλληνες κατακτάμε και το διάστημα. Οι Έλληνες που χλευάζουμε την εξέλιξη… ΠΟΣΗ ΕΙΡΩΝΙΑ ΑΚΟΜΑ!;!

Anyway, επειδή δεν πληροφορήθηκα εις βάθος για το θέμα, παρά μόνο επιφανειακά, και ίσως να είναι όντως χρήσιμο (όσο κι αν δεν ακούγεται) θα σημειώσω ότι σχολιάζω το θέμα συμβολικά και μόνο.
Το κράτος που πληρώνει περισσότερους ιερείς από γιατρούς, το κράτος που το κάθε «εθνίκι» (εθνικιστής+πιθήκι) έχει βουλευτική ασυλία για να τραμπουκίζει παιδάκια, που ο Τερλέγκας είναι πολιτιστικό αξίωμα… έχει διαστημική υπηρεσία; Ναι!
Πώς είπες; Παράδοξο;
…Κι όλοι εμείς το βλέπουμε και το κατηγορούμε αυτό το παράδοξο γιατί πιστεύουμε πως είναι στην αυλή του γείτονα και πως φταίει ο σκουπιδιάρης, ενώ το πάρκο είναι για όλα τα παιδάκια…
Α ρε κούνια που μας κούναγε…!

Τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκε ένα πολύ θλιβερό γεγονός στην Κομοτηνή. Το ζήτημα είναι πολύ λεπτό λόγω της ανηλικότητας των εμπλεκομένων και του ποινικού βάρους της υπόθεσης. Το μόνο που έχω να πω, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, είναι τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, αν και δεν πιστεύω ότι αρκούν, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η ζωή.

Τώρα σχετικά με την κοινωνία: η μόνη μου επαφή με την Κομοτηνή όσο βρίσκομαι στο Surbiton επέρχεται από το διαδίκτυο και κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρατήρησα δημοσιεύσεις με φωτογραφίες από τουριστικά μέρη της Ροδόπης και υπερήφανες λεζάντες να συντροφεύουν το εντόπιο υλικό “ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΟΜΑΧΑΛΑΔΕΣ!!!!!!!”.
Και το γράφω εδώ γιατί το είδα πολλές φορές από φίλους κάθε ηλικίας. Θα μου πείτε μήπως έχεις κακές παρέες στο Facebook; Ίσως, δεν ξέρω… Αν και συνήθως κάνω φίλες αρμόδιες για να ζηλέψει η εκδότρια, ώστε να πέσει στην αγκαλιά μου-ρόδες μου, κι όχι για να εκνευρίζομαι εγώ.

Αλλά να σας ρωτήσω κάτι πιο σοβαρά: Ποιον κοροϊδεύετε ρε;! Επειδή οι φοιτήτριες πιστεύουν πως η Κομοτηνή τελειώνει στην Ηρώων κι ο Ήφαιστος είναι μόνο θεός για τον Σώρρα και κάτι άλλους ημίτρελους, νομίζετε θα ξεγελάσετε και τους εαυτούς σας; Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες δυο στενά παρακάτω κι εσείς ασχολείστε με την ελληνική NASA! Έχετε ευθύνη ως συμπολίτες! Και όταν θέλετε να φαίνεστε προοδευτικοί να παραθέτετε Καζαντζάκη κι όχι Κοέλιο. Γιατί είπε «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος» και γιατί η εκκλησία του προοδευτικού ελληνισμού, ο οποίος έχτιζε Παρθενώνες σαν οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια, τον είχε αφορίσει αυτόν τον άνθρωπο.

Τέλος να παινέψω τον «Παρατηρητή της Θράκης» για την εθελοντική του δράση για την οποία τιμήθηκε κιόλας. Θα σας ζητήσω  να ψάξετε στα υπόλοιπα φύλλα για αυτές τις δράσεις και να λάβετε δράση για τον συνάνθρωπο. Για να γίνεται το καλό παράδειγμα, για να ξεστραβωθεί επιτέλους κι ο γείτονας που όλο κάθεται και σχολιάζει και να κάνει κάτι χρήσιμο στην κοινωνία! Γιατί εσύ αναγνώστη/ρια μου είσαι αψεγάδιαστος!!!
 
«Μνημόνια μέχρι να γίνει ο ήλιος πράσινος»
 
Με τιμή για τους σπουδαίους και αγάπη για τις εκδότριες,
 

Ο «έξω απ' τον χορό»
Σπύρος Νταντανιδης

 
ΥΓ: Για την Ελπίδα που …έρχεται·
Για την «Αλλαγή» που έγινε καλτ·
Για τα σύμβολα που αμαυρώνονται·
Για την Νίκη που δεν χάσαμε ακόμα… Έτσι θέλω να πιστεύω δηλαδή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.