Πισωγυρισμα σε αλλες εποχες

Mε μια πρωτοφανή γραπτή ανακοίνωση, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ομολόγησε ότι παρακολουθεί συστηματικά τις μετακινήσεις των διαδηλωτών στοχοποιώντας τους συνδικαλιστές της ΠOΣΔEΠ, και κατηγορώντας τους ότι διευκολύνουν τη μετακίνηση και συμμετοχή «αντιεξουσιαστών – αναρχικών» στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση εκείνο που καταλαβαίνει ο απλός πολίτης είναι ότι η αστυνομία παρακολουθεί συστηματικά όλους όσους συμμετέχουν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Αυτό όμως συνιστά τακτική άλλων εποχών τότε που ο χωροφύλακας ήταν ο φόβος των πολιτών. Πρόκειται για μια εξέλιξη ανησυχητική εφόσον αποκαλύπτεται ότι υπάρχει και λειτουργεί ένας μηχανισμός παρακολούθησης των κινήσεων των πολιτών.

Βέβαια εκείνο που προβληματίζει είναι γιατί κοινοποιήθηκε από πλευράς αστυνομίας η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεδομένου μάλιστα ότι ήταν ηλίου φαεινότερον ότι θα υπήρχε αντίδραση και μάλιστα έντονη.

Μήπως λοιπόν πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια της κυβέρνησης να μας παραπλανήσει υποδαυλίζοντας την αναταραχή στην Παιδεία;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.