Πετρελαιο θερμανσης και ΑΦΜ

Βαθύτερα θα βάλουν φέτος το χέρι στην τσέπη τα νοικοκυριά για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του οποίου θα είναι αρκετά πάνω από μισό ευρώ το λίτρο. Στις 15 Οκτωβρίου παράλληλα με τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στα νοικοκυριά θα τεθεί σε εφαρμογή η υπουργική απόφαση ενιαιοποίησης των ειδικών φόρων ανάμεσα στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Στις αποδείξεις λιανικής ή στα τιμολόγια που εκδίδουν οι πρατηριούχοι, πρέπει να αναγράφεται και ο ΑΦΜ του αγοραστή ή του διαχειριστή της πολυκατοικίας. Η ουσία όμως δε βρίσκεται στο τυπικό της υπουργικής απόφασης. Για τα νοικοκυριά αυτό που έχει σημασία είναι τόσο η πρωτοφανής κερδοσκοπία στην οποία επιδίδονται εκείνοι που διαμορφώνουν τις τιμές των καυσίμων, κράτος και ιδιωτικές εταιρείες, όσο και η άρνηση της κυβέρνησης να χορηγήσει ακόμη και αυτή την ελεημοσύνη του επιδόματος θέρμανσης ή έστω να μειώσει τους έμμεσους φόρους.

Για μια ακόμα χρονιά οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν τους ειδικούς φόρους που επιβάλλει το κράτος. Το κράτος με τους κυβερνώντες του που αγνοεί ότι η ζεστασιά κερδίζεται και δεν χαρίζεται…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.