Πεσαμε σε κομμα… Πεσαμε σε κωμα

Μια λογική απόπειρα αιτιολόγησης των εκλογικών αποτελεσμάτων

Πέσαμε σε κόμμα. Πέσαμε σε κώμα.
 
Εμείς οι πολλοί ζούμε έναν απλού τύπου ρατσισμό. Όχι φυλετικό. Ταξικό. Οικονομικό. Αυτόν που αποκλείει τον φτωχό από παντού. Το γεροντάκι στην ουρά για τα φάρμακα, τον απελπισμένο στον ΟΑΕΔ, τον «δεν έχω να πάρω ταξί», τον «χωρίς θέρμανση γιατί δεν φτάνει», τον χωρίς σεκιούριτι, τον «πότε μπήκε ο μισθός να πληρώσω το καρτοτηλέφωνο», τον «ωχ πάλι μου σπάσαν το παρμπρίζ οι μαλάκες», τον «μπήκαν μέσα, μας χτυπήσαν, πήραν 40 ευρώ και φύγαν», τον που ξεροσταλιάζει στη στάση του λεωφορείου, τον που έκλεισε ραντεβού για εξέταση στο νοσοκομείο μετά 3 μήνες, τον που ακούει αναμετάδοση με το τρανζιστοράκι επειδή δεν έχει συνδρομητική, τον έντιμο φτωχομαλάκα περιπτερά έναντι του λαθροτσίγαρου, τον απροστάτευτο από κλέφτες, λωποδύτες, λαμόγια, θεομηνίες, πυρκαγιές, τον φτωχομπινέ από την ασυδοσία, αυτόν που δεν έχει «γνωστό», τον τίμιο μαλάκα καταστηματάρχη, τον «θέλω αλλά δεν έχω» από τον «δεν πληρώνω», τον συνεπή δανειολήπτη από τον «ρυθμισμένο», το κορόιδο που ένας αυτός πληρώνει για άλλους 4 (2 φτωχούς και 2 λαμόγια), τον «άμα περάσει το παιδί αλλού πώς θα τα φέρουμε βόλτα;», τον «γαμώτο, λήγει η ασφάλεια, το σέρβις, το ρεύμα».
 
Δυστυχώς εμείς οι πολλοί δεν προλάβαμε να ανησυχήσουμε για τον φυλετικό ρατσισμό που διαχωρίζει τους λευκούς από τους μαύρους, τους γνήσιους Έλληνες από τους γιαλαντζί, τους DNA πιστοποιημένους από τους νεοφερμένους.
 
Εμείς οι πολλοί, ως πρώτο πρόβλημα στη χώρα δεν αντιλαμβανόμαστε την άνοδο του Ναζισμού, την αέναη μάχη Red Skull vs Captain America, τη Σιών που θέλει να μας ισοπεδώσει. Ούτε στις συζητήσεις μας κυριαρχεί η συμφωνία Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, τα Sieg Heil των Χρυσαυγιτών, η αποφυλάκιση του Κουφοντίνα, το αν ο Πολάκης έχει υψηλή τεστοστερόνη, αν η Νοτοπούλου έχει ερωτικές σχέσεις, αν ο Κούλης έπαιζε καλό μπάσκετ ή αν αισθάνεται Έλληνας ο Αντετοκούμπο.
 
Και βέβαια δεν ανεχόμαστε να μας υποδεικνύουν ούτε τα κανάλια, ούτε ο Γκρούεζας ποιο θέμα θα πρέπει να μας απασχολεί πρώτο. Διότι οι ανήμποροι και οι φτωχοί είναι το ίδιο φτωχοί είτε τους πεις Αφγανούς, είτε Έλληνες, είτε Νοτιομακεδόνες.
 

*O Σωτήρης Βερανούδης είναι εκπαιδευτικός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.