Περιμενοντας τη Νομαρχιακη Επιτροπη ΣΥΡΙΖΑ της Ροδοπης

Της Έκδοσης

Τους νέους συντονιστές και τις συνθέσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Ξάνθη, όσο και στον Έβρο, στον οποίο μάλιστα κατάφεραν να κάνουν και εκλογές, ανακοίνωσαν οι τοπικές οργανώσεις, αφού ολοκληρώθηκαν οι εσωτερικές διεργασίες.

Παρόλο όμως που έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες, από τον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης δεν έχουμε ακούσει τίποτα ακόμα, παρόλο που υποθέτουμε -μιας και δεν έγιναν εκλογές- πως υπήρχε συναίνεση και δεν φανταζόμαστε πως συμβαίνει κάτι άλλο.

Η δυστοκία βέβαια στην τοπική οργάνωση είναι κάτι το οποίο έχουμε παρατηρήσει εδώ και αρκετό καιρό, πριν καν το συνέδριο, και πολύ φοβόμαστε πως δεν οφείλεται τόσο στα τοπικά της μέλη, αλλά στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η τοπική οργάνωση από τα κεντρικά του κόμματος.

Άλλωστε έχει φανεί εδώ και καιρό ότι η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποστρέφεται τις τοπικές οργανώσεις, και θεωρεί πως θα μπορέσει κεντρικά να διαχειριστεί όλα τα διαδικαστικά του κόμματος. Όπως θα γίνει και στο θέμα των ευρωεκλογών, όπου κατατέθηκαν υποψηφιότητες, θα ανακοινωθούν αυτές που προκρίθηκαν, και θα αποφασιστούν μέσω εκλογών, με τις τοπικές νομαρχιακές να αποτελούν διακοσμητικό στοιχείο.

Αργά ή γρήγορα, η νομαρχιακή λοιπόν θα ανακοινωθεί, ελπίζουμε όχι και αφού έχει περάσει από έλεγχο, ή με «επιτήρηση». Κατά πόσο θα μπορέσει, ή θα της επιτραπεί, να έχει αποτύπωμα στη συνέχεια, αυτό θα φανεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.