Περιμενει το ΕΣΠΑ το Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης, και μετα τι;

Της έκδοσης

Συζητήσεις για το μέλλον του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, προκάλεσε εντός και εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου η αφαίρεση από το Πρόγραμμα Δράσης της ΠΑΜΘ της Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού για τη λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής.

Η προγραμματική σύμβαση δεν θα προχωρήσει μιας και επιλέχθηκε να υπάρξει συνεργασία της ΠΑΜΘ με την Εθνική Λυρική Σκηνή μέσω έργου που θα περιλαμβάνει τις πολιτιστικές δράσεις που θα κάνει η ΕΛΣ, αλλά και τον εξοπλισμό του Μεγάρου, κάτι που θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ.

Βέβαια το γεγονός ότι δεν προχωρά η προγραμματική σύμβαση δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει αρνητικά σχόλια από την μείζονα αντιπολίτευση, που μίλησε για έλλειψη οργάνωσης από πλευράς Διοίκησης σε ό,τι αφορά το πολιτιστικό προϊόν του τόπου μας γενικότερα, και την κακοδιαχείριση του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής.

Άποψή μας είναι πως ίσως το ΕΣΠΑ να είναι καλύτερη λύση από την προγραμματική σύμβαση, περισσότερο γιατί αυτές οι συμβάσεις έχουν ένα κακό συνήθειο να αποσυντονίζονται μόλις αλλάξει η ηγεσία ενός ή και των δύο φορέων που συνεργάζονται, και τελικά να γίνονται ανενεργές.

Πάντως εμείς θα πρέπει να επιμείνουμε, και ας έχουμε γίνει χαλασμένο γραμμόφωνο, πως βάση λειτουργίας του Μεγάρου θα πρέπει να είναι η δημιουργία Οργανισμού, ώστε να μπορέσει να αποτελέσει πραγματικά ένα λειτουργικό χώρο, με μόνιμο προσωπικό και συνεχή ροή παραστάσεων, συναυλιών και εκδηλώσεων, που θα μπορέσει να αποτελέσει πραγματικά σημείο αναφοράς για όλη την περιοχή.

Γιατί όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις, όσο σημαντικές και να είναι οι συνεργασίες, η σημερινή λειτουργία του επαφίεται στην προθυμία συγκεκριμένων ανθρώπων να ασχοληθούν με αυτό. Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό, όμως χρειάζεται συνέχεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.