Περιφερειακο… στο VAR

Της έκδοσης

Στο… VAR, κυριολεκτικά, θα κριθεί η νομιμότητα της συζήτησης θέματος του Περιφερειακού Συμβουλίου, μιας και το βίντεο θα κρίνει πόσοι ψήφισαν υπέρ, και πόσοι κατά στη συζήτηση θέματος εκτός ημερησίας κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής, δείχνοντας πως η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια, προχωρά ακάθεκτη.

Για τους μη μυημένους, όταν στο Συμβούλιο εισάγονται θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, πρέπει το σώμα να αποδεχτεί τη συζήτησή τους, μια συνήθως τυπική διαδικασία, μιας και πρόκειται συνήθως για τυπικά θέματα.

Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης όμως την Παρασκευή, δεν είχαν αυτή την άποψη για το θέμα του ορισμού μελών επιτροπής που θα καταγράψει τα περιουσιακά στοιχεία της Περιφέρειας την ημέρα έναρξης λειτουργίας του διπλογραφικού συστήματος, που είναι απαραίτητη για να ξεκινήσει η διαδικασία, εντός του 2022.

Με το διπλογραφικό να έχει αποτελέσει θέμα αντιπαράθεσης και στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, πολλοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αντέδρασαν, μιας και το θέμα ήρθε την τελευταία στιγμή χωρίς εισήγηση, ζητώντας να αναβληθεί, κάτι που όμως, σύμφωνα με τα στελέχη της Περιφέρειας, δεν ήταν δυνατόν να γίνει μιας και η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

Αυτό δεν ικανοποίησε τους συμβούλους, και διενεργήθηκε ψηφοφορία από τους παρόντες στην αίθουσα. Συνήθως η Διοίκηση έχει την πλειοψηφία των συμβούλων, αυτή τη φορά όμως αρκετοί σύμβουλοι, αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης, βρισκόταν έξω από την αίθουσα, έχοντας βγει μετά τις επερωτήσεις και ετοιμαζόμενοι για την συζήτηση του οργανισμού της Περιφέρειας, όταν ήδη βρισκόμασταν στην τρίτη ώρα της συνεδρίασης.

Αφού έγινε η καταμέτρηση, ο πρόεδρος ανακοίνωσε πως το αποτέλεσμα ήταν 12-12, και με την ψήφο του να μετρά διπλή, συζητήθηκε το θέμα, όμως λίγο μετά οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αντέδρασαν, σημειώνοντας πως ήταν 13 τα κατά.

Ακολούθησε μια αντιπαράθεση αρκετών λεπτών, με τον πρόεδρο να σημειώνει πως κανένας δεν αντέδρασε όταν ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, και πως αν κάποιος έχει ενστάσεις, μπορεί να προσφύγει στην αποκεντρωμένη, που θα δει το βίντεο της συνεδρίασης, και θα αποφασίσει ποιος έχει δίκιο, ακυρώνοντας, σε περίπτωση που κρίνει ότι ψήφισαν 13 σύμβουλοι κατά, την απόφαση και σταματώντας την διαδικασία της απογραφής.

Θα δείξει το VAR λοιπόν, αν φυσικά προσφύγει κάποιος…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.