Περι της αναρτησης Λαζαριδη

Της Έκδοσης

Σάλο προκάλεσε μια ανάρτηση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στο Twitter με την οποία αποκαλούσε «κίναιδο και παιδεραστή» τον Άρη Βελουχιώτη.

Όλα ξεκίνησαν με μια ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Μπαλάφα στην οποία ο βουλευτής επέρριπτε προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό για τον διορισμό του πρώην διευθυντή του Εθνικού με τον κ. Λαζαρίδη να απαντά ορθά κοφτά «Αυτό λέγεται πολιτική αλητεία!». Ακολούθησε σχόλιο χρήστη του Twitter στο οποίο επεσήμανε απαντώντας στην ανάρτηση Λαζαρίδη «Πραγματικότητα λέγεται, αγαπητέ».

Αυτό το σχόλιο ήταν που προκάλεσε την απάντηση του κ. Λαζαρίδου που έγραφε: «Πραγματικότητα είναι ότι τον κίναιδο και παιδεραστή Άρη Βελουχιώτη τον είχαν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία τους! Άντε τώρα να πάρεις γραμμή από την υπόγα σου! Και διάβασε αυτό:…» παραθέτωντας κείμενο από το zougla.gr με τίτλο «Θανάσης Κλάρας: Ο Παιδεραστής Ψυχοπαθής Δολοφόνος του ΚΚΕ» (Βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=418922&cid=122).

Οι εν λόγω χαρακτηρισμοί ήταν που προκάλεσαν σάλο, με τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας να εκδίδει ανακοίνωση επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «το ότι ο Μακάριος Λαζαρίδης ανήκει στην ακροδεξιά πτέρυγα της Ν.Δ. το γνωρίζαμε. Με το σημερινό του tweet για τον Άρη Βελουχιώτη και τη δήθεν παιδεραστική δράση του, έδωσε τα διαπιστευτήριά του για μια ακόμη φορά. Προσπαθώντας να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών για τα εμετικά σκάνδαλα παιδεραστίας την Υπουργό Πολιτισμού και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, οδηγήθηκε στην αναπαραγωγή του γνωστού ψέματος των «εθνικοφρόνων» περί ομοφυλοφιλίας του Άρη Βελουχιώτη, προσθέτοντας και την επίκαιρη παιδεραστία και, φυσικά, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για… θαυμασμό ενός παιδόφιλου!».

Αυτά για την ιστορία του θέματος. Επί της ουσίας τώρα. Ο καθένας μπορεί να έχει την δική του αποτίμηση των πραγμάτων επί της συμβολής του ενός ή του άλλου προσώπου στη διαμόρφωση της ιστορίας του τόπου. Το πώς αξιολογεί και τοποθετεί στο κάδρο των γεγονότων το κάθε πρόσωπο και τη συμβολή  του είναι δικό του θέμα. Όμως τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί και κατηγορίες που αφενός δεν τεκμηριώνονται και αφετέρου με τον τρόπο που εκφέρονται, φανερώνουν το ποιόν του χαρακτήρα του ανθρώπου που τους επικαλείται, δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν βουλευτή.

Και εντάξει έχουμε εμπεδώσει πλέον ότι τα social media είναι ένας χώρος «εκτόνωσης» που ο καθένας νομίζει πως μπορεί να γράφει ό,τι θέλει και όπως θέλει. Θα περίμενε όμως κανείς από έναν εκπρόσωπο του λαού στο ελληνικό κοινοβούλιο, έναν άνθρωπο που έχει έναν κάποιο θεσμικό ρόλο, να επιδεικνύει μεγαλύτερη προσοχή στις τοποθετήσεις του και να μην συμπεριφέρεται λες και είναι σε κάποιο καφενείο.

Θα περίμενε να είναι προσεχτικός στις τοποθετήσεις του και να μην εξεγείρει το δημόσιο αίσθημα. Δυστυχώς όμως τα εν λόγω πολιτικά ήθη από καιρό ξεχασμένα είναι. Ή τουλάχιστον όταν προβαίνει σε τέτοιες μομφές και χαρακτηρισμούς να φροντίζει να τεκμηριώνει την άποψή του με στοιχεία, που να μπορούν να στέκονται ιστορικά. Γιατί στην περίπτωση Λαζαρίδη, το άρθρο στο οποίο παραπέμπει βρίσκεται στο κομμάτι της ιστοσελίδας όπου οι αναγνώστες μπορούν να αναρτούν τα δικά τους κείμενα «δίχως τη… φροντίδα και την επιμέλεια δημοσιογράφων» όπως φαρδιά πλατιά φαίνεται στην προμετωπίδα και δεν φέρει καμμία επιστημονική τεκμηρίωση, κάποια αναφορά σε πηγή ή κάτι τέλος πάντων που να μπορούσε να του προσδώσει κάποια αξιοπιστία. Και εδώ έρχεται το ερώτημα: άραγε με αυτόν τον τρόπο έμαθε να ασκεί τη δημοσιογραφία; Γιατί ας μην ξεχνάμε πως από αυτόν τον επαγγελματικό χώρο προέρχεται.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.