Περι της αναγκαιοτητας ασκησεων εκκενωσης

Της έκδοσης

Θερμής ανταπόκρισης έτυχε η συνέντευξη του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κώστα Χουβαρδά στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» σχετικά με την ετοιμότητα της τοπικής κοινωνίας της ΠΑΜ-Θ για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
 
Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στην Ανατολική Αττική ο κ. Χουβαρδάς εξήγησε τι γίνεται σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, τι προβλέπει το σχέδιο εκκένωσης μίας περιοχής αλλά και σε τι βαθμό αυτά υφίστανται και υλοποιούνται για την περιοχή μας.
 
Η ευθύνη ημών των πολιτών αλλά και η αδυναμία υλοποίησης ασκήσεων στον γενικό πληθυσμό, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι το πρώτο και κύριο για την ασφαλή υλοποίηση κάθε σχεδίου εκκένωσης, σχολιάστηκαν εντόνως από τους αναγνώστες, κυρίως υπό την μορφή ερωτημάτων ως προς την παντελή έλλειψή τους.
 
Και ενώ ο κ. Χουβαρδάς έκανε σαφές πως για την πραγματοποίηση όλων των προαναφερθέντων απαιτείται θέληση, και έπειτα πόροι, οικονομικοί αλλά και ανθρώπινοι, που υπολείπονται στην Ελλάδα του 2018, αρκετοί ήταν οι αναγνώστες που επεσήμαναν την αναγκαιότητα υλοποίησής τους για την αποφυγή παρόμοιων με την Ανατολική Αττική γεγονότων.
 
Άλλωστε όπως εξήγησε και ο κ. Χουβαρδάς αντίστοιχες με την Ανατολική Αττική πυρκαγιές είναι εύκολο να συμβούν και στην περιοχή μας. Μήπως ήρθε η ώρα οι υπεύθυνοι να προβούν στα απαραίτητα;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.