Περι τηλεμαχιας

Της έκδοσης

Η Κομοτηνή μπορεί να προτίμησε τη συναυλία της Γιώτας Νέγκα, αλλά δεν ήταν λίγοι και οι συμπολίτες μας που έλαβαν θέση ενώπιον της μικρής οθόνης προκειμένου να παρακολουθήσουν την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Πάνε άλλωστε οχτώ χρόνια από τότε που παρακολουθήσαμε debate τελευταία φορά.

Πολλά και διάφορα ακούστηκαν για την εν λόγω τηλεμαχία. Επικρίσεις πολλές δέχθηκε ακόμα και από τους συντελεστές της, έστω κι αν αυτοί συναίνεσαν για την πραγματοποίησή της υπό αυτούς τους όρους.

Όπως και να ‘χει, πάντως εμείς κρίναμε ως ιδιαιτέρως χρήσιμη την πραγματοποίησή της. Κυρίως λόγω της ευκαιρίας που μας έδωσε να αντιπαραβάλλουμε άμεσα τα λεγόμενα του ενός αρχηγού με τον άλλο. Να κρίνουμε το ποιος ήταν διαβασμένος και πού, ποιος κολλούσε και ποιος ίσως θα ήθελε να γυρίσει το χρόνο πίσω και να αλλάξει αυτά που είπε.

Γίναμε σοφότεροι από το περιεχόμενο των λεγομένων τους; Ακούσαμε κάτι καινούργιο ή κάτι μη αναμενόμενο; Η απάντηση σίγουρα οφείλει να είναι αρνητική. Όμως σίγουρα όποιος ήθελε, μπόρεσε να βγάλει και τα συμπεράσματά του, από αυτά που άκουσε.

Εμείς, μόνο με μια απορία μείναμε στο τέλος: Αφού οι δημοσιογράφοι της τηλεμαχίας απέδειξαν πως μπορούν να κάνουν εύστοχες και αιχμηρές ερωτήσεις, τις υπόλοιπες φορές που έχουν τους πολιτικούς αρχηγούς απέναντί τους με όλη την άνεση του χρόνου, άραγε τι τους πιάνει;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.