Περι συναινετικου διαλογου

Πολλάκις γίνεται λόγος από τη σημερινή κυβέρνηση για διακομματικό διάλογο για την προώθηση κρίσιμων πολιτικών είτε αυτές αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών είτε στην προώθηση νομοσχεδίων, είτε στη συζήτηση οξυμένων προβλημάτων. Αυτή η κυβέρνηση ως αντιπολίτευση είχε οικοδομήσει ένα ολόκληρο «παραμύθι» για την υλοποίηση του προγράμματός της στη βάση του διαλόγου με τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Από τότε έχει περάσει ενάμισι χρόνος και ο διάλογος παρέμεινε μία ακόμη υπόσχεση. Πρόσφατο παράδειγμα το άνοιγμα της συζήτησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου με πρόθεση την εκλογή δημάρχου ή νομάρχη με το 42% από την πρώτη Κυριακή. Η δήλωση Μεϊμαράκη έπεσε σαν βόμβα εν μέσω θερινής ραστώνης. Εκτός από τις επίσημες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν είδαμε άλλα δείγματα διαλόγου για το κρίσιμο αυτό θέμα. Το αστείο δε της υπόθεσης είναι ότι όταν πριν λίγες ημέρες ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος για το συγκεκριμένο θέμα είπε πως ο δημόσιος διάλογος έχει αρχίσει.

Και φυσικά αυτό δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα. Εν μέσω καλοκαιριού η κυβέρνηση προώθησε νομοσχέδια εξπρές που αφορούσαν στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό των τραπεζών, για το ωράριο.

Φαίνεται πως η Νέα Διακυβέρνηση θεωρεί τους κοινωνικούς φορείς γραφειοκρατικούς και ουδεμία σχέση έχοντες με τη βάση τους.

Το γεγονός πάντως είναι ότι μέχρι σήμερα καμία κίνηση συναινετικού διαλόγου δεν είδαμε. Και μάλλον δεν θα δούμε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.