Περι φραπελιας

Μια τηλεοπτική εκπομπή στη χώρα μας δημιούργησε τέτοια φρενίτιδα, την οποία θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε κωμικοτραγική. Θα ήταν για γέλια εφόσον βέβαια δεν είχε να κάνει με τον πόνο χιλιάδων ανθρώπων και με την ελπίδα για θεραπεία.

Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας ο κομπογιαννιτισμός έχει μακρά παράδοση. Ποιος δεν θυμάται το νερό Καματερού. Και τώρα τα φύλλα της ελιάς. Και το θέμα γίνεται εντονότερο εφόσον τυγχάνει μεγάλης προβολής από τα κανάλια. Είναι δυνατόν να προωθείται σε μια χώρα όπως η Ελλάδα ο τσαρλατανισμός; Και όμως είναι.

Τέτοια, όμως, θέματα πατάσσονται με τη γέννησή τους μέσα από τη σωστή ενημέρωση. Δυστυχώς ακόμη μία φορά οι αρμόδιοι έδειξαν αδιαφορία. Μόλις προχθές είδαμε να τοποθετούνται αρμόδιοι φορείς. Και βέβαια μέχρι να τοποθετηθούν πολλοί ήταν αυτοί που εξαπατήθηκαν και μάλιστα έβαλαν σε κίνδυνο την υγεία τους. Υστερία έπιασε τους Έλληνες. Και ποιος βέβαια θα ήταν εκείνος που θα προσπαθούσε να σβήσει την ελπίδα από κάποιο άρρωστο; Κανείς βεβαίως.

Γι’ αυτό το επίσημο κράτος έπρεπε από την πρώτη στιγμή να παρέμβει. Να παρέμβει και να ενημερώσει. Γιατί υπάρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες;

Και το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο τι κάνει; Πώς αφήνει να μεταδίδονται όλα αυτά; Και δυστυχώς το θέμα το ήγειρε η κρατική τηλεόραση…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.