Παζαρι οπλων

Έπρεπε να προστατεύσετε την αξιοπρέπεια της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, μετά το δημόσιο παζάρι όπλων που έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Μετά τον Ρώσο Πρόεδρο, ο οποίος διαφήμισε τα οπλικά συστήματα της χώρας του,την σκυτάλη πήρε ο Αμερικανός Πρέσβης, κ.Μίλερ, ο οποίος αφού στην αρχή έσπευσε να «υπερασπισθεί» τα συμφέροντα της Ελλάδας, ύστερα δήλωσε και εκείνος «ότι ως Αμερικανός πρέσβης, η δουλειά του είναι να πουλάει τα προϊόντα της πατρίδας του.»

Ιδού λοιπόν ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος, στον οποίο οι μπίζνες γίνονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ακόμα και στις προεδρικές προσφωνήσεις.

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο προϋπολογισμό αναλογικά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Άμυνας.

Αλλά επιτέλους αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες έδωσε την εικόνα μίας χώρας που δημοσίως συζητά προσφορές και δέχεται προτάσεις.

Όμως τόσο ο Ρώσος πρόεδρος, όσο και ο Αμερικανός πρέσβης δεν ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Τουλάχιστον ο κ.Πούτιν δεν το είπε αυτό. Τουναντίον ο αμερικανός πρέσβης, υποκριτικά μίλησε περί των ελληνικών συμφερόντων. Διότι πρωτίστως και κυρίως ενδιαφέρεται για την τσέπη των μεγάλων αμερικάνικων εταιρειών.

Ναι οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυρισθεί ότι αφού οι προαναφερόμενοι βρίσκουν καλές αγορές γιατί να μην επιδιώξουν να πουλήσουν. Το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.