Πασχα…διαφορετικο

Της έκδοσης

Σύντομη μας φάνηκε, αν μη τι άλλο, η φετινή ολιγοήμερη «ανάπαυλα» για τις ημέρες του Πάσχα…παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο ο αριθμός τους δεν αλλάζει.

Όπως δεν αλλάζει και το γεγονός πως όσες τελικά και αν είναι αυτές οι ημέρες, η κατάνυξη των ημερών, η ομορφιά της Ορθόδοξης πίστης όπως αυτή «μαρτυρται» και από τα τροπάρια της Μεγάλης εβδομάδας και δη της Ανάστασης, αλλά και το γεγονός ότι όσα χιλιόμετρα και αν χωρίζουν κάποιους, οι ημέρες τούτες είναι ημέρες συγκέντρωσης με αγαπημένα πρόσωπα και συγγενείς, τελικά σε «αποζημιώνουν».

Αυτό που πάντως άλλαξε το φετινό Πάσχα δεν ήταν η παραμονή μας στα εντός της Ροδόπης, όπως γράψαμε σχετικά την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κυρίως της ακρίβειας, μιας και η πανδημία του κορωνοϊού, είχε ήδη επιβάλλει το εντός και μάλιστα εντός του σπιτιού. Αυτό που άλλαξε το φετινό Πάσχα ήταν ο καιρός που παρέμεινε σχεδόν στο σύνολο του τριημέρου, Μεγάλο Σάββατο με Δευτέρα του Πάσχα βροχερός, σχεδόν σε όλη την χώρα.

Γεγονός που στέρησε τις υπαίθριες σούβλες, που δεν είδαμε πλην ελαχίστων και μας έκανε αν μη τι άλλο εντύπωση ή για να είμαστε ειλικρινείς μας στέρησε λίγο από το όλο κλίμα των ημερών.

Το Πάσχα πάντως πέρασε, γεμίσαμε αν όχι μπαταρίες, από όμορφες στιγμές και οδεύουμε πλέον προς ολοταχώς για την συνέχεια… που σε επίσημα γεγονότα συνεπάγεται με τη «μάχη» των εθνικών εκλογών.

Και αυτή αν κρίνουμε και από τα γεγονότα της πρώτης ημέρας μετά την επιστροφή, βλέπετε παραίτηση ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, λόγω κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό που διερευνούν οι βελγικές αρχές, αλλά κυρίως η πολιτική αντιπαράθεση που αυτή πυροδότησαν εντός της χώρας, μάλλον δύσκολη θα είναι η συνέχεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.