Παρουσιαστηκε το συλλεκτικο 2ευρω με τη μορφη του Κ. Καραθεοδωρη

Της Έκδοσης

Ειδική εκδήλωση για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του διεθνούς βεληνεκούς έλληνα μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή διοργάνωσαν η Τράπεζα της Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομικών. Κατά τη διάρκειά της, έγινε παρουσίαση του αναμνηστικού νομίσματος των 2 ευρώ που μόλις κυκλοφόρησε με αφορμή την επέτειο από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα μαθηματικού.

Το συλλεκτικό νόμισμα σχεδίασε ο βραβευμένος γλύπτης του Ιδρύματος Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών (ΙΕΤΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Σταματόπουλος.

Στην εκδήλωση διακεκριμένοι καθηγητές μίλησαν για τη ζωή και το έργο του Καραθεοδωρή. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ομιλητές ήταν οι Χαράλαμπος Βάρβογλης, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, Χριστίνα Π. Φίλη, τ. καθηγήτρια ΕΜΠ, μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας της Ιστορίας των Επιστημών, Médaille Koyré 2021, Στέφανος Γερουλάνος, καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Ζυρίχης, τ. Ιστορίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την εκδήλωση συντόνισε ο Διευθυντής του Ιδρύματος Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών (ΙΕΤΑ) Μάρκος Κονταξόπουλος. 

Στο τέλος της εκδήλωσης έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η δισεγγονή του Καραθεοδωρή Δέσποινα Σκούταρη. 

Να σημειωθεί τέλος ότι το συλλεκτικό νόμισμα με την μορφή του Κ. Καραθεοδωρή κυκλοφορεί σε 750.000 τεμάχια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.