Παραπονα για το σοβαντισμα του πετροχτιστου τοιχιου στην παλια ΥΕΒ

Της έκδοσης

Τα παράπονα αναγνώστη προκάλεσε το σοβάντισμα του πετρόχτιστου τοιχίου που βρίσκεται στη οδό Φιλίππου, στον εξωτερικό χώρο της παλιάς ΥΕΒ.

Το πρωί της Δευτέρας αναγνώστης του «ΠτΘ» επικοινώνησε μαζί μας ενημερώνοντάς μας για την έναρξη των εργασιών σοβαντίσματος επί του τοιχίου, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του κυρίως σε ό,τι αφορά την αισθητική υποβάθμιση του.

Φτάνοντας στο σημείο ο φακός του «ΠτΘ» αποθανάτισε τις εργασίες από συνεργείο που είχε ήδη ξεκινήσει την επικάλυψη των λίθων έχοντας πρώτα στήσει τα απαραίτητα προστατευτικά.

Όπως είναι γνωστό, ο χώρος πλέον στεγάζει υπηρεσίες της Περιφέρειας, με τα περισσότερα εσωτερικά κτίρια να είναι σύγχρονα, και κάποια λυόμενα, όμως μέχρι τώρα, το τοιχίο είχε μείνει να φαίνεται εξωτερικά, όντας και το μοναδικό, κατά την ταπεινή μας άποψη, ενδιαφέρον αρχιτεκτονικά στοιχείο του όλου χώρου.

Όντας δε περαστικοί καθημερινά από το σημείο οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η νέα όψη του τοιχίου, που μένει βέβαια να ολοκληρωθεί, μας βρίσκει σύμφωνους με τις αιτιάσεις των αναγνωστών περί της αισθητικής υποβάθμισης του.

Μηχανικοί δεν ήμαστε και προφανώς κάποιος αρμόδιος απεφάνθη επί της συγκεκριμένης κίνησης, εγκρίθηκαν προϋπολογισμοί για τις εργασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο αν δεν υπάρχουν λόγοι συντήρησης που έκριναν απαραίτητη την εν λόγω παρέμβαση, μάλλον μιλάμε για ακόμα μια λανθασμένη επιλογή αισθητικής υποβάθμισης της πόλης, από τις πολλές βέβαια από τις οποίες η Κομοτηνή δυστυχώς βρίθει (βλ. Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας).

Οι υπεύθυνοι μάλλον θα πρέπει να δώσουν κάποιες εξηγήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.