Παραλειπομενα απο την απεργια της περασμενης Πεμπτης

Παραλειπόμενα σήμερα στη στήλη ανακατωμένα όπως τα είδα ή όπως μου τα μεταφέρανε φίλοι και γνωστοί.
 
1ον Αφού βγήκαν μέχρι και μαχαίρια σε ένα μαγαζί που «φαντάστηκαν» ότι άνοιξε κάποιοι «νεόκοποι» συνδικαλιστές και αφού του ρημάξανε του επαγγελματία την βιτρίνα με αυγά, «που όλως τυχαία βρέθηκαν στις τσέπες» τους, μετά προσφέρθηκαν να του καθαρίσουν τα τζάμια.Πώς λέει η παροιμία; «Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω να γιάνει».
Πάντως όταν φτάσανε στην αστυνομία απορήσανε και τα ίδια τα όργανα από την «οργανωμένη» βλακεία τους. Κρίμα πάντως να φτάνουν οι επαγγελματίες μεταξύ τους σε τέτοια επεισόδια
 
2ον Πολλά χρονιά με βασανίζει αυτό το ερώτημα. Η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζόμενου. Οκ! και συμφωνώ απόλυτα.
Η εργασία είναι αυθαίρετο; Τι δεν καταλαβαίνω τελικά… Μήπως κάθε φορά αυτοί που απειλούν, βρίζουν και δέρνουν τους μη απεργούς θα έπρεπε να το σκέφτονται αυτό λίγο παραπάνω; Μα και φυσικά είμαι υπέρ της πλειοψηφίας και της κοινής λογικής. ΠΑΝΤΑ!!!
 
3ον Ένα από τα πρωτοπαλίκαρα των «τραμπούκων» που πάντα χώνεται μπροστά για να φανεί αλλά και «λόγω» ύψους, αφού πήγε παντού τις πρωινές ώρες και διαλαλούσε όλη μέρα ότι η απεργία είναι 24ωρη, όπως αποδείχθηκε ο ίδιος δεν ήξερε το «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»!!!…
Το βραδάκι εθεάθη σε γνωστό καφέ πέριξ του δημοτικού σταδίου να πίνει την μπίρα του με μεζέ που είχε ετοιμάσει από το πρωί ειδικά γι αυτόν ο φίλος του επαγγελματίας, βλέποντας τον αγώνα κυπέλου στην TV Ηρακλής-ΑΕΚ
Το τι άκουσε από τους «φίλους» και ομοϊδεάτες του δεν μπορώ να τα γράψω. Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει τι σημαίνει «μπράσκα»;
 
4ον Όλη ξέρανε ότι η συγκέντρωση των επαγγελματιών θα γινότανε μπροστά στην Ομοσπονδία στις 10 η ώρα το πρωί. Πράγματι από τις 10 παρά αρχίσανε να καταφτάνουν σιγά σιγά οι επαγγελματίες, μην φανταστείτε ότι έγινε το αδιαχώρητο… Απλά, κλασικά, όπως κάθε φορά οι επαγγελματίες.
Αργά βαριά άλλα όχι με βήματα σταθερά (άτιμο ούζο) έφτασε και ο αρχισυνδικαλιστής των τελευταίων 25 χρονών, όπως αρέζετε να λέει, και ακούει τραγούδια επαναστατικά που είχαν βάλει πριν έρθει του Μίκη Θεοδωράκη από το έργο του μεγάλου μας συνθέτη «ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ».
Έβαλε τις φωνές στους παρόντες λέγοντάς τους ότι δεν μπορεί το φασιστοειδές να ακούει κουμουνιστικά τραγούδια. Τότε του λέει το γνωστό ζιζάνιο της παρέας.
-Ρε έχουμε Πάολα, μήπως θέλεις να σου βάλουμε Πάολα;
-Χίλιες φορές καλύτερα λέει ο γνωστός «τραμπούκος».
Φυσικά και δεν του κάνανε το χατίρι να του βάλουν Πάολα, αλλά αυτός εκεί, επέμενε και για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα του βάλανε Αντώνη Ρέμο!!!
Τα συμπεράσματα δικά σας τώρα τι τραγούδια επαναστατικά λέει ο Ρέμος!!!
 
5ον Κάποιοι που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την ηγεσία του Επιμελητηρίου, σκουντούσανε δεξιά αριστερά για να πάρουν καλή θέση για να βγουν φωτογραφία κρατώντας το πανό .
Αμ, παλικάρια, ό,τι και να κάνετε δεν έχετε καλή θέση στης καρδιές των αγανακτισμένων επαγγελματιών, γιατί τους πουλήσατε, πότε με τις παραιτήσεις σας, πότε με τα λόγια τα μεγάλα, πότε με την κατασυκοφάντηση του Επιμελητηρίου τότε που ανακαλύψατε το μεγάλο σκάνδαλο που αγόρασε δυο κιλά ζάχαρη με 1.11 ευρώ ενώ εσείς την βρήκατε με 1.10 ευρώ. Αυτά έχουν καταγραφεί στις συνειδήσεις και τις καρδιές των μελών του Επιμελητηρίου και θα σας πληρώσει με το ίδιο νόμισμα.
 
6ον Εντύπωση πάντως προκάλεσε που δεν εμφανίστηκαν οι δυο αντιπρόεδροι της Ομοσπονδίας πουθενά!!! Ο ένας έκανε πρόσφατα μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ με αντάλλαγμα την αντιπροεδρία και ο άλλος μετεπήδησε από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και οι δυο βουλευτές του το απαγορεύσανε να παραβρεθεί…
Α… ρε άτιμε επαγγελματικέ συνδικαλισμέ που άγεσαι και φέρεσαι σύμφωνα με τα πολιτικά πιστεύω του καθενός «δήθεν» συνδικαλιστή!!!
 
7ον Πέρα και πάνω από όλα πάντως πρέπει να ομολογήσουμε ότι σχεδόν το 100% (με τις ελάχιστες εξαιρέσεις τους) οι επαγγελματίες στάθηκαν έστω για μια φορά
(η πρώτη); στο ύψος τους!!! Η απεργία ήταν καθολική και ας λένε ό,τι θέλουν οι γύρω γύρω.
 
8ον Το τι έγινε και τι ειπώθηκε την Παρασκευή σε γνωστή βιοτεχνία στα πέριξ της πόλης, εκεί που χορεύουν καλό κότσαρι, θα σας τα πω άλλη φορά. Ο πληροφοριοδότης μου έχει να μου πει πολλά άλλα θέλει πρώτα κέρασμα…..

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.