Πανω απο 50.000 μονον για τα πρακτικα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή (πριν λίγα χρόνια) το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης παρουσίαζε το έργο του. Έκανε τον απολογισμό του. Το ενδιαφέρον των μελών του ήταν μεγάλο και διαρκές. Οι απαιτήσεις των μελών του ήταν αυξημένες. Η εμπιστοσύνη στο Διοικητικό Συμβούλιο(ΔΣ) ήταν δεδομένη.
 
Οι ενημερωτικές ημερίδες ήταν το βασικό μέλημα της διοίκησης. Χιλιάδες (SMS) μηνύματα αποστέλλονταν όλο το χρόνο. Το τηλέφωνο του Επιμελητηρίου (χωρίς χρέωση) χτυπούσε ασταμάτητα. Οι υπάλληλοι πρόθυμα και υπεύθυνα απαντούσαν σε όποια απορία είχε το μέλος του, μιας και οι ημερίδες και τα σεμινάρια που σπεύδανε να παρακολουθήσουν ήταν πάρα πολλά και αδιάλειπτα.
 
Το μηνιαίο ενημερωτικό περιοδικό «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΑ ΝΕΑ» ήταν στην διάθεση των μελών του και αποστέλλονταν, μέσω ΕΛΤΑ, «δωρεάν» σύμφωνα με το νόμο και έφτανε στα χέρια τού κάθε μέλους, ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ροδόπης.
 
Η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου στις αρχές του κάθε έτους ήταν «ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ». Και άλλα πολλά που θα ήθελα ώρες να τα αναλύσω…
Σήμερα;
Σήμερα βυθίστηκε στην απαξίωση, γιατί ο πρόεδρος μαζί με 3-4 ακόμα συμβούλους προσπαθούν, αλλά τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ (αυτά που έμειναν αλλά και αυτά που έφυγαν) ακόμα βρίσκονται σε «νηπιακή» ηλικία συνδικαλιστικά και διοικητικά. Δυστυχώς έναν φορέα με πανελλήνια δραστηριότητα και αναγνώριση, τον καταντήσανε να μοιάζει σαν μια γριά, ανήμπορη κυρά Κατίνα. Και αντί να ενδιαφερθούν για τα χιλιάδες μέλη τους, τα τελευταία 4 χρόνια δεν καταφέρανε να κάνουν ούτε τέσσερα πράγματα, πάρα μόνο να δώσουν σε 5 χρόνια  10 χιλιάδες ευρώ μόνο για την ηχογράφηση και απομαγνητοφώνηση των πρακτικών!!!.
 
Ναι, αγαπητοί επαγγελματίες, η συνδρομή σας «έπιασε τόπο», γιατί ακόμα και σήμερα ένας «αγροίκος» επιμένει (και δυστυχώς τον ακολουθούν κι άλλοι) στο παραπάνω γεγονός για να πηγαίνουν τα πρακτικά καθαρογραμμένα και απογνητοφωνημένα στον «απατεώνα» κολλητό φίλο του.
 
Αν μου επιτρέπετε… κάνω έκκληση στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ να σταματήσουν αυτή την οικονομική «αιμορραγία» και να διαθέσουν από εδώ και πέρα αυτό το ποσό στην εξυπηρέτηση των μελών του Επιμελητηρίου.
Να συνεχίσουν να ενισχύουν τους «εθελοντές αιμοδότες», «τα παιδιά με ειδικές ανάγκες», και το «σωματείο των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ» που χωρίς λόγο τους στέρησαν αυτό το πενιχρό έσοδο (1000€ το χρόνο) που είχαν για πολλά χρόνια, για να τα «πετάξουν» στον αέρα μιας και δεν πιάνουν τόπο εκεί που τα δίνουν χωρίς λόγο!!!
 
Μην επιτρέπετε σ’ αυτή την «ομάδα» με άνωθεν εντολές να διαλύσουν έναν φορέα που έχει συσταθεί από την πολιτεία για την εξυπηρέτηση «και μόνο» των μελών του. Κάποιοι νομίζοντας ότι προσφέρουν υπηρεσίες στα αφεντικά τους κάνουν το παν προς αυτήν την κατεύθυνση. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ!!! Στο αμέσως επόμενο λοιπόν συμβούλιο κάντε το πράξη.
 
Διαθέστε τις συνδρομές των μελών σας εκεί που θα πιάσουν τόπο και όχι άσκοπα
 
Σας ευχαριστώ πολύ.
Κώστας Λιούρτας, τ. πρόεδρος ΕΒΕ Ροδόπης

Έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) το 55 % τού πληθυσμού δεν εμπιστεύεται καθόλου το πολιτικό σύστημα. Εντύπωση πάντως προκαλεί το υπόλοιπο 45%!!! Αυτοί το εμπιστεύονται αυτό το πολιτικό σύστημα; Μα θα μας τρελάνουν τελείως;
 
Μήπως προϊστάμενος της ΕΛΣΤΑΤ είναι κανένας αποτυχών βουλευτής; Αλλιώς πώς να το εξηγήσεις; Μα υπάρχει σήμερα Έλληνας που εμπιστεύεται έστω και έναν από τους 300;
 
Τι και ποιον να εμπιστευτείς σε αυτή τι χώρα τώρα πλέον; Γιατί, άλλο τον κυνηγάω να με χώσει σε μια θέση μόνο για να πληρώνομαι και άλλο τον εμπιστεύομαι, έτσι; Ας μην μπερδευόμαστε εντάξει;;; 

Τενεκέ μαχαλάς, το αξιοθέατον

Το μεγαλύτερο αξιοθέατο σήμερα στην πόλη μας είναι ο τενεκέ μαχαλάς.
 
Δεν είναι; Ποιος το λέει;
 
Σε περίπτωση που προταθούμε (λέω τώρα) για πολιτιστική πρωτεύουσα να τον βάλουμε σαν πρώτη ατραξιόν. Θα σκίσουμε στην κυριολεξία!!! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.