Παμε για αλλες απεργιες

Με απεργιακές κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ απαντούν στην κυβέρνηση στο κλίμα που έχει δημιουργήσει στην οικονομία. Επιστράτευση και δημοσκοπήσεις κινητοποιούν τους εργαζόμενους διεκδικώντας υπογραφή συμβάσεων και χορήγηση στοιχειωδών αυξήσεων. Η συνεχής περιστολή των δικαιωμάτων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Απέναντι σε αυτή την ταξική πολιτική, στην πολιτική που δίνει στους λίγους πολλά και στους πολλούς αφαιρεί επίσης πολλά είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι αλλά και οι άνεργοι να ενωθούν.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μεταρρυθμίζει ενώ στην ουσία διαλύει. Είναι χρέος των συνδικάτων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να κινητοποιήσουν όλους τους εργαζόμενους. Η κρίση με τους ναυτεργάτες απεδείχθη καταστροφική για την κυβέρνηση και για τους ισχυρισμούς της περί κοινωνικού κράτους.

Η κοινωνική ένταση που επικρατεί σήμερα απόρροια των προβλημάτων των μισθωτών και συνταξιούχων δημιουργεί συνθήκες έκρηξης.

Η κυβέρνηση πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει ότι έχει τεράστιο πολιτικό και κοινωνικό κόστος. Να καταλάβει ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι όμηροι. Γιατί επιτέλους είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών οι καλές συνθήκες δουλειάς και το κοινωνικό κράτος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.