ΠΑΜ-Θ χωρις την Θρακη

Της έκδοσης

Ομολογούμε πως δεν το παρατηρήσαμε εμείς, αλλά μας έδωσαν τα «φώτα» τους οι αγαπητοί συνάδελφοι στην εφημερίδα «Εμπρός» της γειτονικής Ξάνθης που το παρατήρησαν.

Ο λόγος για την πρόσφατη παρουσία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην 9η Athens International Tourism & Culture Expo (AIT) 2022 που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 3-5 Νοεμβρίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο, απ’ όπου τελικά φαίνεται ότι τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως απουσίαζε η Θράκη. Θα μας πείτε τώρα πως γίνεται αυτό; Όπως υπέδειξαν οι συνάδελφοι και ελέγξαμε και εμείς στο σχετικό φωτογραφικό υλικό που απεστάλη με το δελτίο τύπου, από το περίπτερο της ΠΑΜ-Θ έλειπε η αναφορά στην Θράκη. Συγκεκριμένα όπως φαίνεται στην σχετική πινακίδα του περιπτέρου η αναφορά είναι “Region of East Macedonia”, ελληνιστή «Περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας», παρά το γεγονός ότι από το υπόλοιπο υλικό του περιπτέρου προκύπτει ξεκάθαρα το γεγονός ότι πρόκειται για το περίπτερο της ΠΑΜ-Θ, βλέπετε λογότυπα περιφέρειας, το σύνθημα «ΠΑΜ-Θ:  αγκαλιά γεμάτη Ελλάδα» κ.ο.κ.

Θα μας πείτε τώρα μικρό το «ατόπημα» και δεν θα διαφωνούσαμε αν δεν ζούσαμε σε εποχές που η πρώτη εικόνα μετράει και γενικά σε εποχές, που εικόνα μετράει, σε κάποιες των περιπτώσεων μόνο αυτή, έναντι της ουσίας και του περιεχομένου που καμία αμφισβήτηση δεν χωρά ότι υπάρχει. Δεν διαφωνούσαμε επίσης αν οι εκθέσεις και η παρουσία της ΠΑΜ-Θ εκεί είναι βασικό εργαλείο στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής, όχι μόνο τώρα διαχρονικά γιατί πετυχαίνει αποτελέσματα. Μικρότερο ή μεγαλύτερο πάντως πρόκειται όντως για λάθος ή παράβλεψη αν θέλετε που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Και φυσικά λάθη γίνονται και παραλείψεις, ωστόσο η επισήμανση του γεγονότος θα πρέπει να γίνεται ώστε αυτό να μην ξανασυμβεί.

Γιατί σε κάθε περίπτωση Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χωρίς Θράκη δεν μπορεί να υπάρξει.

Με καλή προαίρεση λοιπόν, λίγη προσοχή παραπάνω δεν βλάπτει!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.