Παλης ξεκινημα

Η μαχητική απάντηση που έδωσαν προχθές οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις τους στα σχέδια της ανατροπής του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης των εργαζομένων αποτελεί την απαρχή νέων κινητοποιήσεων. Χιλιάδες εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους δίνοντας το στίγμα της αντίδρασής τους. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι δεν αμφισβητείται μόνο το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι πίσω απ’ όλα στόχος είναι η αναδιάρθρωση των σχέσεων της μισθωτής εργασίας. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι κεκτημένα χρόνων που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα κινδυνεύουν.

Το μήνυμα το πήρε η κυβέρνηση. Τα μέτρα που προωθεί εις βάρος του λαού δεν θα περάσουν. Ο λαός απαιτεί σταθερή και αξιοπρεπή εργασία και δεν θα ανεχθεί καταπάτηση κάθε έννοιας ελευθερίας και δημοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σ’ έναν διάλογο που δεν τους παρέχει την παραμικρή εγγύηση, καθώς η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δεσμευτεί με μια συγκεκριμένη πρόταση αλλαγών και αφήνει τα πάντα ανοιχτά, έτσι ώστε να μπορεί ανάλογα να ελιχθεί εφαρμόζοντας την τακτική τού «βλέποντας και κάνοντας».

Κυρίως, όμως, δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν το παιχνίδι της κυβέρνησης, το οποίο σταδιακά αποδεικνύεται ότι στοχεύει στην κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης και στην άρνηση της κυβέρνησης ν’ ανταποκριθεί στις νομοθετημένες υποχρεώσεις της, επιρρίπτοντας έτσι όλο το βάρος των όποιων αλλαγών στους ίδιους τους ασφαλισμένους και στις περιορισμένες εισοδηματικές δυνατότητές τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.